Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

LVMH: Εξαγορά του 17,1% της Hermes

Για αλλαγή των δεδομένων στον κλάδο πολυτελών προϊόντων κάνουν λόγο οι αναλυτές, καθώς η LVMH ανακοίνωσε την εξαγορά του 17,1% της Hermes, έναντι 1,45 δισ. ευρώ.

LVMH: Εξαγορά του 17,1% της Hermes
Στην εξαγορά του 17,1% της Hermes International SCA προχωρά η LVMH Moet Hennessy Lous Vuitton SA έναντι 1,45 δισ. ευρώ. Αν και η διοίκηση της LVMH τονίζει ότι στόχος της δεν είναι η πλήρης εξαγορά της Hermes, οι αναλυτές φαίνεται πως δεν πείθονται και κάνουν λόγο για νέα αλλαγή των δεδομένων στον κλάδο των πολυτελών ειδών.

Συγκεκριμένα, η LVMH δήλωσε πως δεν σκοπεύει να καταθέσει πρόταση για την πλήρη εξαγορά της Hermes καθώς και ότι δεν αναζητά εκπροσώπηση στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

Οι τακτικές του κ. Bernard Arnault όμως, του διευθύνοντος συμβούλου της LVMH είναι γνωστές. Ο Arnault έχει χτίσει την αυτοκρατορία του μέσα από διαδοχικές εξαγορές κατά την διάρκεια της δεκαετίας του 1990. Όταν το 1999 εξαγόρασε το 5% της Gucci Group επίσης δήλωσε ότι δεν ενδιαφέρεται να καταθέσει πρόταση για την πλήρη εξαγορά του ομίλου. Μέσα σε ένα μήνα είχε το 34% και τελικά κέρδισε την μάχη εξαγοράς της Gucci από την ανταγωνίστρια PPR.

Η μετοχή της Hermes έχει ενισχυθεί κατά 89% από την 1η Μαίου, με τον θάνατο του διευθύνοντος συμβούλου Jean-Louis Dumas και ενώ οι φήμες έφεραν τα μέλη της οικογένειας που ίδρυσε την εταιρεία, να συζητούν το ενδεχόμενο πώλησης, ενός brand name που θεωρείται από τα πλέον αξιοσέβαστα στον κλάδο των πολυτελών ειδών

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v