Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτική άνοδος στη Wall Street

Τα καλύτερα των αναμενόμενων στοιχεία καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ κράτησαν σε θετικό έδαφος τη Wall παρά τις αρχικές πιέσεις από την πτώση του δείκτη τιμών κατοικιών. Απώλειες στις ευρωαγορές.

Τα καλύτερα των αναμενόμενων στοιχεία καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ κράτησαν σε θετικό έδαφος τη Wall παρά τις αρχικές πιέσεις από την πτώση του δείκτη τιμών κατοικιών. Απώλειες στις ευρωαγορές.

Διττή η εικόνα από πλευράς μακροοικονομικών στοιχείων καθώς απογοήτευσε ο δείκτης τιμών κατοικιών τον Οκτώβριο ενώ ικανοποίησε η ανέλπιστη άνοδος της καταναλωτικής εμπιστοσύνης.

Αναλυτικά, η πτώση του δείκτης τιμών κατοικιών S&P/CaseShiller κατά 0,2% έστω και εντός των εκτιμήσεων των αναλυτών, έφερε στο προσκήνιο την αβεβαιότητα που επικρατεί στην στεγαστική αγορά στις ΗΠΑ.

Στον αντίποδα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης ενισχύθηκε απρόσμενα τον Οκτώβριο και διαμορφώθηκε στο 50,2 έναντι 48,6 τον προηγούμενο μήνα.

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος της Jurika Mills & Keifer, Karl Mills, “η στεγαστική αγορά βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο ανάκαμψης ενώ η ανεργία παραμένει σε υψηλά επίπεδα με συνέπεια σημαντική μερίδα επενδυτών να μην αισθάνεται τόσο αισιόδοξη για το μέλλον”.

Στο εταιρικό μέτωπο συνεχίζεται ο χορός των φημών για εξαγορές και συγχωνεύσεις στις ΗΠΑ, τούτη τη φορά αφορμή στάθηκαν δημοσιεύματα στον τύπο ότι ενδέχεται η Sony να αποτελέσει στόχο εξαγοράς της Apple.

Παράλληλα, καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα ανακοίνωσαν τόσο η αυτοκινητοβιομηχανία Ford όσο και η DuPont. Κέρδη 2% για τη μετοχή της πρώτης και 2,6% για τον τίτλο της δεύτερης.

Στον αντίποδα πιέσεις δέχτηκε η μετοχή της Texas Instruments –πτώση 0,6%- καθώς η διοίκηση της εταιρίας μείωσε τις προοπτικές κερδοφορίας για το δ’ τρίμηνο σε σχέση με το Q2.

Στην αγορά εμπορευμάτων, οριακή άνοδο 0,02% σημείωσε η τιμή του χρυσού στις διεθνείς αγορές στα 1.339 δολ. Αντίστοιχα σε ανοδική πορεία και το πετρέλαιο με την τιμή του αργού να ενισχύεται 0,1% στα 82,58 δολ./βαρέλι.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής σημείωνε απώλειες 1,6% στα 2,36 δολάρια ενώ το δικαίωμα της υποχωρεί 0,5% στα 26,07 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow έκλεισε με άνοδο 0,05% στις 11.169,46 μονάδες, ο S&P 500 αμετάβλητος στις 1.185,64 μονάδες και ο Nasdaq υψηλότερα 0,26% στις 2.497,29 μονάδες.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε πτώση 0,78% στις 5.707,30 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη με απώλειες 0,38% στις 6.613,80 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι χαμηλότερα 0,45% στις 3.852,66 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v