Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διορθωτική εικόνα στην Wall με τραπεζικές πιέσεις

Διορθωτική εικόνα μετά το πρόσφατο σερί ανόδου παρουσιάζει η Wall Street, εν μέσω πληθώρας στατιστικών και επιχειρηματικών ανακοινώσεων. Πιέσεις στις τράπεζες λόγω UBS και αμερικανικών ερευνών. Πτωτικά και οι ευρωαγορές.

Διορθωτική εικόνα μετά τα πρόσφατα κέρδη παρουσιάζουν οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, εν μέσω πολλών στατιστικών και επιχειρηματικών ανακοινώσεων.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,53% στις 11.104 μονάδες, ο S&P 0,54% στις 1.179 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,63% στις 2.475 μονάδες.

Η Wall Street ολοκλήρωσε την χθεσινή συνεδρίαση με κέρδη, επεκτείνοντας τις τρεις προηγούμενες συνεχόμενες εβδομάδες κερδών.

Στην σημερινή συνεδρίαση, πιέσεις εξακολουθούν να χαρακτηρίζουν τις συναλλαγές στις τραπεζικές μετοχές, καθώς τα απογοητευτικά αποτελέσματα του κολοσσού UBS επιβαρύνουν την επιφυλακτική ψυχολογία που έχουν ήδη προκαλέσει οι έρευνες των αμερικανικών αρχών στις διαδικασίες κατασχέσεων σπιτιών.

Ο τίτλος της UBS υποχωρεί πάνω από 5% καθώς τα αποτελέσματά της δεν ικανοποίησαν τους αναλυτές. Η πτώση επιβαρύνει ιδιαίτερα τους βασικούς δείκτες των ευρωαγορών, με τον δείκτη FTSE να εμφανίζει πτώση 1,02% στις 5.694 μονάδες, ο DAX 0,51% στις 6.605 μονάδες, ενώ ο CAC 0,97% στις 3.832 μονάδες.

Στο επίκεντρο βρίσκεται στις αμερικανικές συναλλαγές ο τεχνολογικός κλάδος, μετά την πρόβλεψη της Texas Instruments για μείωση εσόδων δ΄τριμήνου σε σχέση με το β΄τρίμηνο.

Κέρδη αποκομίζει η μετοχή της Amgen όπως και της DuPont, ενώ της Ford Motor υποχωρεί μετά την δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων τριμήνου.

Στη συνέχεια αναμένονται τα μεγέθη κερδοφορίας της Lexmark κασι της Unisys.

Από το στατιστικό μέτωπο, ανακοινώθηκε πτώση 0,2% στις τιμές κατοικιών σε 20 μητροπολιτικές περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών που καλύπτει ο δείκτης τιμών κατοικιών S&P/CaseShiller.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται στην συνέχεια ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης Οκτωβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v