Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιστροφή στην κερδοφορία για τη UBS

Επιστροφή στην κερδοφορία ανακοίνωσε η UBS για το τρίτο τρίμηνο του έτους, χωρίς ωστόσο να καθησυχάσει τις αγορές, που εστίασαν στις ζημίες του investment banking. Κάθετη πτώση 5% για τη μετοχή.

Επιστροφή στην κερδοφορία για τη UBS
Επιστροφή στην κερδοφορία και μάλιστα με αποτελέσματα τριμήνου υψηλότερα των εκτιμήσεων ανακοίνωσε η UBS για το τρίτο τρίμηνο του έτους. Συγκεκριμένα, η μεγαλύτερη ελβετική τράπεζα ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 1,66 δισ. ελβετικών φράγκων (1,71 δισ. δολ.), ενώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2009 είχε καταγράψει ζημίες 564 εκατ. φράγκα. Οι αναλυτές προέβλεπαν κέρδη ύψους 1,17 δισ. φράγκων.

Επίσης, η UBS κατέγραψε καθαρές εισροές κεφαλαίων στο τμήμα private banking της τάξεως των 900 εκατ. φράγκων, τερματίζοντας την «αιμορραγία» των δύο τελευταίων ετών.

Η αγορά, ωστόσο, εστίασε περισσότερο στην πορεία του τμήματος investment banking της UBS, όπου καταγράφηκαν προ φόρων ζημίες της τάξεως των 406 εκατ. φράγκων. Οι αναλυτές κάνουν λόγο για μείωση των εσόδων από το trading μετοχών -όπως συνέβη και στην περίπτωση της Credit Suisse, η οποία ανακοίνωσε αποτελέσματα την προηγούμενη εβδομάδα- αλλά και στα αδύναμα αποτελέσματα από το trading σε τοποθετήσεις σταθερού εισοδήματος και στην αγορά συναλλάγματος. Το αποτέλεσμα είναι η μετοχή της UBS να καταγράφει απώλειες μεγαλύτερες του 5%.

«Το τρίτο τρίμηνο ήταν ασυνήθιστο επειδή ήταν πολύ χαμηλές οι δραστηριότητες των πελατών μας αλλά και υπήρξε ενίσχυση του ελβετικού φράγκου», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της UBS, κ. Oswald Gruebel, και συμπλήρωσε: «Οι εξελίξεις αυτές είχαν αντίκτυπο σε όλες τις δραστηριότητές μας. Παρ' όλα αυτά, είμαστε αισιόδοξοι ότι το τέταρτο τρίμηνο θα υπάρξει ανάκαμψη από την οποία θα ευνοηθούν όλα μας τα τμήματα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v