Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στη Wall με πιέσεις τραπεζών

Ηπιες ρευστοποιήσεις επικρατούν στο αμερικανικό χρηματιστήριο, υπό «βροχή» επιχειρηματικών και στατιστικών ανακοινώσεων. Πιέσεις στις τράπεζες, στήριξη από την βελτίωση καταναλωτικού κλίματος. Απώλειες στις ευρωαγορές.

Ηπιες ρευστοποιήσεις επικρατούν στο αμερικανικό χρηματιστήριο, υπό «βροχή» επιχειρηματικών και στατιστικών ανακοινώσεων. Πιέσεις επικρατούν στον τραπεζικό κλάδο, ενώ στήριξη προσφέρει η βελτίωση καταναλωτικού κλίματος.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,1% στις 11.162 μονάδες, ο S&P με κέρδη μόλις 0,04% στις 1.186 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 0,4% στις 2.500 μονάδες.

Η Wall Street ολοκλήρωσε την χθεσινή συνεδρίαση με κέρδη, επεκτείνοντας τις τρεις προηγούμενες συνεχόμενες εβδομάδες κερδών.

Στην σημερινή συνεδρίαση, πιέσεις εξακολουθούν να χαρακτηρίζουν τις συναλλαγές στις τραπεζικές μετοχές, καθώς τα απογοητευτικά αποτελέσματα του κολοσσού UBS επιβαρύνουν την επιφυλακτική ψυχολογία που έχουν ήδη προκαλέσει οι έρευνες των αμερικανικών αρχών στις διαδικασίες κατασχέσεων σπιτιών.

Ο τίτλος της UBS υποχωρεί πάνω από 5% καθώς τα αποτελέσματά της δεν ικανοποίησαν τους αναλυτές. Η πτώση επιβάρυνε ιδιαίτερα τους βασικούς δείκτες των ευρωαγορών. 

Αναλυτικά, ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε πτώση 0,78% στις 5.707,30 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη με απώλειες 0,38% στις 6.613,80 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι χαμηλότερα 0,45% στις 3.852,66 μονάδες. 

Στο επίκεντρο βρίσκεται στις αμερικανικές συναλλαγές ο τεχνολογικός κλάδος, μετά την πρόβλεψη της Texas Instruments για μείωση εσόδων δ΄τριμήνου σε σχέση με το β΄τρίμηνο.

Κέρδη αποκομίζει η μετοχή της Amgen όπως και της DuPont, ενώ της Ford Motor υποχωρεί μετά την δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων τριμήνου.

Στη συνέχεια αναμένονται τα μεγέθη κερδοφορίας της Lexmark κασι της Unisys.

Από το στατιστικό μέτωπο, ανακοινώθηκε πτώση 0,2% στις τιμές κατοικιών σε 20 μητροπολιτικές περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών που καλύπτει ο δείκτης τιμών κατοικιών S&P/CaseShiller.

Αντιθέτως, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης Οκτωβρίου εμφάνισε ανέλπιστη βελτίωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v