Το Facebook στηρίζει το ΙΡΟ της ρωσικής Mail.ru

Η μεγαλύτερη ρωσική εταιρία ίντερνετ, η Mail.ru, που διαθέτει μερίδιο και στο Facebook, προσβλέπει σε άντληση 876 εκατ. δολαρίων από το ΙΡΟ που θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα στο Λονδίνο.

Το Facebook στηρίζει το ΙΡΟ της ρωσικής Mail.ru
Η μεγαλύτερη ρωσική εταιρία ίντερνετ, η Mail.ru, που διαθέτει μερίδιο και στο Facebook, προσβλέπει σε άντληση 876 εκατ. δολαρίων από τις αρχικές δημόσιες εγγραφές της που θα πραγματοποιηθούν τον επόμενο μήνα στο Λονδίνο. Το ΙΡΟ αποτιμά την επιχείρηση στα 4,8-5,6 δισ. δολάρια.

Η Mail.ru, που ανάμεσα στις ηλεκτρονικές της επενδύσεις περιλαμβάνεται και μερίδιο στο site κοινωνικής δικτύωσης Facebook, θα διαθέσει το 16% της επιχείρησης για την χρηματιστηριακή εισαγωγή, που αναμένεται να αναδειχθεί σε μια από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη φέτος.

Τραπεζίτες παρατηρούν ότι το ΙΡΟ έχει προσελκύσει πολύ έντονο ενδιαφέρον, εν μέρει και επειδή προσφέρει πρόσβαση σε μη εισηγμένες επιχειρήσεις που υπάρχουν στο χαρτοφυλάκιο των επενδύσεών της, όπως η διάσημη αμερικανική ιστοσελίδα δικτύωσης.

Πέρα από τις ρωσικές επενδύσεις της, η Mail.ru διαθέτει μερίδιο 2,4% στο Facebook, 5% στο αμερικανικό site κουπονιών Groupon και 1,5% στην εταιρία online τυχερών παιχνιδιών Zynga.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v