Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η αναμονή της Fed προκαλεί νευρικότητα στη Wall

Τα ερωτηματικά για το μέγεθος του νέου προγράμματος ρευστότητας της Fed επιβαρύνουν την επενδυτική ψυχολογία στην Wall, αλλά η μεγάλη αύξηση στις παραγγελίες διαρκών περιορίζει τις απώλειες. Μικτή εικόνα ευρωαγορών.

Τα ερωτηματικά για το μέγεθος του νέου προγράμματος ρευστότητας της Fed επιβαρύνουν την επενδυτική ψυχολογία στο αμερικανικό χρηματιστήριο, αν και η αισθητή αύξηση στις παραγγελίες διαρκών αγαθών, περιορίζει τις απώλειες των βασικών δεικτών.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,58% στις 11.104 μονάδες, ο S&P 0,66% στις 1.177 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,31% στις 2.489 μονάδες.

Τα καλά κέρδη της Ford Motor και η ανάκαμψη της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στήριξαν σε ήπια κέρδη την Wall Street χθες.

Αρνητικά λειτουργεί στις επενδυτικές διαθέσεις δημοσίευμα της The Wall Street Journal, που αναφέρει ότι ο «2ος γύρος» ποσοτικής χαλάρωσης από την Fed θα είναι αισθητά μικρότερος από το πρώτο πρόγραμμα.

Η Federal Reserve αναμένεται ευρέως στην τακτική συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας για τα επιτόκια, να αναγγείλει ότι θα επιβάλλει και νέο κύκλο πιστωτικής χαλάρωσης, αλλά αναμένεται να είναι πολύ πιο μετρημένη σε σύγκριση με τις αγορές ύψους σχεδόν 2 τρισ. δολ. που έγιναν εν μέσω της χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών, που καταδεικνύουν τις επενδυτικές διαθέσεις από μέρους των επιχειρήσεων, αυξήθηκαν αισθητά με ρυθμό 3,3% τον Σεπτέμβριο στις ΗΠΑ.

Αναλυτές αναφέρουν ότι οι βασικοί δείκτες της Wall Street διαμορφώνονται σε πολύμηνα υψηλά και αντιμετωπίζουν σημαντικά επίπεδα αντίστασης στην τεχνική ανάλυση, και θα χρειαστεί κάποιο νέο «ταρακούνημα» για να πειστούν οι επενδυτές να αναλάβουν περισσότερο ρίσκο.

Σε διαφορετική περίπτωση αναμένεται να επικρατήσουν σταθεροποιητικές τάσεις έως τις εκλογές στο Κογκρέσο και την συνεδρίαση της Fed, την επόμενη εβδομάδα.

Εν τω μεταξύ, η ροή των επιχειρηματικών αποτελεσμάτων συνεχίζεται έντονη.

Η Procter & Gamble Co. ανακοίνωσε μείωση 7% στα καθαρά κέρδη α΄τριμήνου.

Η International Paper Co. ανακοίνωσε αύξηση κερδών στα 91 σεντς ανά μετοχή.

Μικτή εικόνα, που επιδεινώνεται μετά το πτωτικό άνοιγμα της Wall, εκδηλώνεται στις ευρωπαϊκές αγορές, υπό «βροχή» ανακοινώσεων μεγάλων επιχειρήσεων της ηπείρου, όπως η SAP (-4%) και η Deutsche Bank (1,9%).

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,74% στις 5.665 μονάδες, ο DAX 0,33% στις 6.592 μονάδες, ο CAC 0,27% στις 3.842 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v