Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Moody΄s: Αρνητικό outlook για κυπριακές τράπεζες

Οι προοπτικές (outlook) για το κυπριακό τραπεζικό σύστημα παραμένουν αρνητικές, συμπεραίνει η Moody's Investors Service στην νέα έκθεση για τις Προοπτικές Τραπεζικού Συστήματος στην Κύπρο.

Moody΄s: Αρνητικό outlook για κυπριακές τράπεζες
Οι προοπτικές (outlook) για το κυπριακό τραπεζικό σύστημα είναι αρνητικές, καθώς καθρεφτίζουν τις προκλήσεις που υπάρχουν στις συνθήκες επιχειρήσεων στη νήσο όπως και το άμεσο και ευμεγέθες άνοιγμα των τραπεζών στην ελληνική οικονομία, συμπεραίνει η Moody's Investors Service στην νέα έκθεση Προοπτικές Τραπεζικού Συστήματος στην Κύπρο.

Οι κυπριακές τράπεζες που καλύπτει ο οίκος αξιολόγησης Moody's έχουν άμεσα και μεγάλα ανοίγματα στην Ελλάδα μέσω υποκαταστημάτων και θυγατρικών, που αντιστοιχούσαν στο 41% των συνολικών δανείων τους τον Ιούνιο 2010.

Οι τράπεζες παραμένουν επίσης ιδιαίτερα εξαρτημένες από τις offshore καταθέσεις (που είναι κυρίως βραχυπρόθεσμες καταθέσεις), οπότε το σύστημα είναι ευάλωτο σε μια κατακόρυφη επιδείνωση του κλίματος στις διεθνείς αγορές.

Το outlook των τριών τραπεζικών οίκων που καλύπτει η Mood’s παραμένει, λοιπόν, αρνητικό, ενώ οι αξιολογήσεις τους παραμένουν ως εξής:

Για την Τράπεζα Κύπρου η αξιολόγηση τραπεζικών καταθέσεων διαμορφώνεται στο Α3/Ρ-2 και η αξιολόγηση χρηματοπιστωτικής ισχύος C-/Baa2, της Marfin Popular Baa2/P-2 και D+/Ba1 αντιστοίχως, ενώ της Ελληνικής Τράπεζας Baa2/P-2 και D/Ba2 αντιστοίχως.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v