Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Heineken: Η λιτότητα έπληξε τις πωλήσεις μπύρας

Κάνοντας λόγο για μείωση των πωλήσεων στην δυτική Ευρώπη, λόγω της λιτότητας και της επιδείνωσης της καταναλωτικής εμπιστοσύνης, η Heineken ανακοίνωσε αποτελέσματα δυσμενέστερα των προβλέψεων.

Heineken: Η λιτότητα έπληξε τις πωλήσεις μπύρας
Κατώτερες των προβλέψεων ήταν οι πωλήσεις που ανακοίνωσε η Heineken στα αποτελέσματα τριμήνου (εξαιρουμένων των θυγατρικών του ομίλου), καθώς η ολλανδική ζυθοποιία κάνει λόγο για μείωση στην ζήτηση αλκοολούχων ποτών στις ανεπτυγμένες χώρες λόγω των μέτρων λιτότητας και της επιδείνωσης στο κλίμα καταναλωτικής εμπιστοσύνης.

Τα έσοδα της Heineken  (εξαιρουμένων των θυγατρικών του ομίλου), μειώθηκαν κατά 2,1% το τρίτο τρίμηνο, ενώ οι αναλυτές – βάσει δημοσκόπησης του Bloomberg – προέβλεπαν μικρότερη μείωση της τάξεως του 0,4%.

Στην αγορά της δυτικής Ευρώπης – στην οποία αντιστοιχεί το 50% των εσόδων της Heineken – ο όγκος πωλήσεων μπύρας μειώθηκαν κατά 3,9%.

Σε επίπεδο ομίλου, τα έσοδα ενισχύθηκαν κατά 13% στα 4,6 δισ. ευρώ, υποβοηθούμενα από τη μεξικανική ζυθοποιία Femsa, την οποία είχε εξαγοράσει πέρσι έναντι 7,8 δισ. δολαρίων. Και εδώ όμως, είναι κατώτερα των εκτιμήσεων καθώς – βάσει δημοσκόπησης του Bloomberg – οι αναλυτές προέβλεπαν έσοδα 4,8 δισ. ευρώ. Τα καθαρά κέρδη του ομίλου ανήλθαν στα 520 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v