Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Moody's: Ρευστότητα $943 δισ. στις ΗΠΑ

Ρευστότητα 943 δισ. δολ.. έχει συσσωρευθεί στα ταμεία των αμερικανικών επιχειρήσεων σύμφωνα με έκθεση της Moody's, γεγονός που αντικατοπτρίζει την επιφυλακτικότητα ως προς την ανάκαμψη των ΗΠΑ

Moodys: Ρευστότητα $943 δισ. στις ΗΠΑ
Το 1 τρισ δολ. πλησιάζει η συσσώρευση ρευστότητας των αμερικανικών επιχειρήσεων εκτός χρηματοοικονομικού κλάδου, σύμφωνα με έκθεση της Moody’s Investor Service, γεγονός που, κατά τους συντάκτες της έκθεσης, αντικατοπτρίζει την επιφυλακτικότητα του επιχειρηματικού κόσμου ως προς την πορεία της μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη.

Σύμφωνα με την έκθεση της Moody’s, η Cisco Systems, η Microsoft και η Google αντιστοιχούν στο μεγαλύτερο μέρος της ρευστότητας των 943 δισ. δολ. που έχει συσσωρευτεί στα ταμεία των αμερικανικών επιχειρήσεων. Επισημαίνεται ότι στα τέλη του 2009, η ρευστότητα των επιχειρήσεων στις ΗΠΑ ανερχόταν στα 937 δισ. δολ. και το 2008 στα 775 δισ. δολ. Ο λόγος ρευστότητας προς κεφαλαιουχικές δαπάνες βρίσκεται στις ΗΠΑ στο 1,64, «πιθανότατα σε ιστορικό υψηλό» αναφέρει η έκθεση, επισημαίνοντας ότι τον Δεκέμβριο του 2008, ο αντίστοιχος λόγος βρισκόταν στο 1,1.

Ο αμερικανικός επιχειρηματικός κόσμος έχει προχωρήσει σε περικοπές των δαπανών και ενίσχυση της ρευστότητας, μέσω πωλήσεων επιχειρηματικών ομολόγων στις ΗΠΑ που ανήλθαν φέτος στα 945,8 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg. Κατά την Moody’s είναι εμφανής μία διστακτικότητα εκ μέρους των επιχειρήσεων να χρησιμοποιήσουν την ρευστότητά τους σε προσλήψεις ή επενδύσεις μέχρις ότου υπάρξουν επαρκείς ενδείξεις ανάπτυξης.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v