Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ζημίες 1,21 δισ. ευρώ για την Deutsche Bank

Ζημίες 1,21 δισ. ευρώ ανακοίνωσεη η Deutsche Bank για το τρίτο τρίμηνο. Οι αναλυτές επισημαίνουν ωστόσο ότι αυτές σχετίζονται με την εφάπαξ χρέωση από την εξαγορά της Postbank και πως ήταν μικρότερες των αναμενομένων.

Ζημίες 1,21 δισ. ευρώ για την Deutsche Bank
Ζημίες ανακοίνωσε η Deutsche Bank για το τρίτο τρίμηνο του έτους και μάλιστα της τάξεως του 1,21 δισ. ευρώ, ενώ το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους είχε καταγράψει κέρδη 1,38 δισ. ευρώ. Ακόμη κι έτσι όμως, τα αποτελέσματα είναι καλύτερα από τις ζημίες του 1,52 δισ. ευρώ που προέβλεπαν οι αναλυτές, καθώς η διοίκηση της Deutsche Bank είχε προειδοποιήσει από τις 21 Σεπτεμβρίου ότι θα υπάρξει επίπτωση στα αποτελέσματά της εξαιτίας της επανεκτίμησης αξίας του μεριδίου της στην Postbank.

Ο διευθύνων σύμβουλος της D.B., κ. Joseph Ackermann, προχώρησε αυτόν τον μήνα σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 10,2 δισ. ευρώ για την πλήρη εξαγορά της Postbank, στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής απεξάρτησης από το investment banking και ενίσχυσης της κεφαλαιακής επάρκειας.

Εάν εξαιρεθεί η εφάπαξ χρέωση από την επένδυση που σχετίζεται με την Postbank, τότε η Deutsche Bank καταγράφει στο τρίμηνο καθαρά κέρδη της τάξεως του 1,1 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v