Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρές προσδοκίες για το νέο πρόγραμμα Fed

Πτωτικές τάσεις επικρατούν στα διεθνή χρηματιστήρια και το δολάριο ενισχύεται, καθώς φημολογείται ότι ο «2ο γύρος» παροχής ρευστότητας από την Fed θα είναι αισθητά μικρότερος από το πρώτο πρόγραμμα.

Μικρές προσδοκίες για το νέο πρόγραμμα Fed
Πτωτικές τάσεις επικρατούν στα διεθνή χρηματιστήρια και το δολάριο ενισχύεται, καθώς φημολογείται ότι ο «2ο γύρος» ποσοτικής χαλάρωσης από την Fed θα είναι αισθητά μικρότερος από το πρώτο πρόγραμμα.

Η Federal Reserve αναμένεται ευρέως στην τακτική συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας για τα επιτόκια, να αναγγείλει ότι θα εφαρμόσει και νέο κύκλο πιστωτικής χαλάρωσης, αλλά οι κεντρικοί τραπεζίτες δεν θα επαναλάβουν την τακτική «σοκ και δέος» που χρησιμοποιήθηκε στην διάρκεια της κρίσης, ,σύμφωνα με δημοσίευμα της The Wall Street Journal.

Το άρθρο της εφημερίδας αναφέρει ότι η Fed θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων αξίας μερικών εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων μέσα σε διάστημα πολλών μηνών, που είναι μια πολύ πιο μετρημένη στρατηγική σε σύγκριση με τις αγορές ύψους σχεδόν 2 τρισ. δολ. που έγιναν εν μέσω της χρηματοπιστωτικής κρίσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v