Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπιες διακυμάνσεις στην Wall εν αναμονή της Fed

Ρευστοποιήσεις στα κέρδη του Οκτωβρίου, που αποδεικνύεται ο καλύτερος σε 7 χρόνια, επικρατούν στην Wall. Επιφυλακτικότητα ενόψει Fed, στήριξη από το ΑΕΠ γ΄τριμήνου. Σταθεροποιητικά οι ευρωαγορές.

Ρευστοποιήσεις στα κέρδη του Οκτωβρίου, που αποδεικνύεται ο καλύτερος Οκτώβριος από το 2006 για τον δείκτη Dow Jones, με κέρδη της τάξης του 3% και ο καλύτερος από το 2003 για τους δείκτης S&P και Nasdaq, επικρατούν στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Η αναμονή της κρίσιμης συνεδρίασης της Federal Reserve για την νομισματική πολιτική την επόμενη εβδομάδα δημιουργεί νευρικότητα στους επενδυτές, αν και οι πιέσεις περιορίζονται χάρη στην επιτάχυνση του αμερικανικού ΑΕΠ .

Μετά από ήπια πτωτικό άνοιγμα, αυτή την ώρα ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται ανεπαίσθητα στις 11.114 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,05% στις 1.184 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,23% στις 2.513 μονάδες.

Οι βασικοί δείκτες στην Wall Street είχαν μικτή εμφάνιση στην χθεσινή συνεδρίαση, με την μετοχή της 3M να βουλιάζει 6% εξαιτίας υποβάθμισης της πρόβλεψης ετήσιως πωλήσεων.

Σήμερα, ανακοινώθηκε ότι το αμερικανικό ΑΕΠ γ΄τριμήνου αναπτύχθηκε 2% μετά το 1,7% του προηγούμενου τριμήνου.

Το στοιχείο πάντως που συνεχίζει να συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των επενδυτών είναι η συνεδρίαση της Fed την επόμενη εβδομάδα και η αναμονή αναγγελίας περαιτέρω μέτρων ποσοτικής χαλάρωσης.

Από το μέτωπο των επιχειρηματικών αποτελεσμάτων τριμήνου, η φαρμακοβιομηχανία Merck ανακοίνωσε μείωση 90% στα κέρδη γ΄τριμήνου.

Η Newell Rubbermaid ανακοίνωσε πτώση 67% και η μετοχή της υποχωρεί 0,5%.

Αποτελέσματα ανακοινώνουν επίσης σήμερα η Chevron και η NiSource.

Η μετοχή της Microsoft ενισχύεται 3,3% μετά την ανακοίνωση αύξησης κερδών 52% στο οικονομικό α΄τρίμηνο.

Στην Ευρώπη, οι συνομιλίες που διεξάγει η Ε.Ε. για έναν μόνιμο μηχανισμό αντιμετώπισης των χρεοκοπιών, αναθερμαίνει τους φόβους ότι η κρίση χρεών της περιφέρειας θα ξαναεμφανιστεί και προκαλεί νευρικότητα στους βασικούς δείκτες.

Μετά τις πρωινές πιέσεις, ο δείκτης FTSE έκλεισε με οριακές απώλειες 0,05% στις 5.675,16 μονάδες, DAX 30 με κέρδη μόλις  0,09% στις 6.611,37 μονάδες, και ο CAC 40 με πτώση 0,03% στις 3.833,5 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v