Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

GM: Στόχος τα $10 δισ.από την δημόσια εγγραφή

Σήμερα ανακοινώνονται οι όροι της δημόσιας εγγραφής "ορόσημο" της General Motors. Οι FT αποκαλύπτουν ότι στόχος είναι η άντληση 10 δισ. δολ. και η μείωση του κρατικού ποσοστού στο 43% από 61%.

GM: Στόχος τα $10 δισ.από την δημόσια εγγραφή
Στην άντληση 10 δισ. δολ. στοχεύει η General Motors από την δημόσια εγγραφή που ο ξένος Τύπος χαρακτηρίζεί ορόσημο καθώς σηματοδοτεί την «απελευθέρωση» της αυτοκινητοβιομηχανίας από την διοίκηση του αμερικανικού δημοσίου, μετά την κρατική της διάσωση τον προηγούμενο χρόνο.

Η General Motors αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα το εύρος της τιμής και τον αριθμό των μετοχών που θα πουλήσουν οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και του Καναδά.

Δημοσίευμα των Financial Times ωστόσο, επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στις συζητήσεις, αποκαλύπτει ότι το εύρος της τιμής θα οριστεί στα 26 με 29 δολάρια ανά μετοχή, που αντιστοιχεί σε άντληση κεφαλαίων 9,5-10,6 δισ. δολ. «Εάν η ζήτηση κριθεί ικανοποιητική, τότε ενδεχομένως να υπάρξει επιπλέον πώληση μετοχών από την GM» αναφέρει το δημοσίευμα.

Το αμερικανικό δημόσιο εκτιμάται ότι θα μειώσει την τοποθέτησή του στην αυτοκινητοβιομηχανία στο 43% από 61% που κατέχει τώρα.

Επισημαίνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, η General Motors ανακοίνωσε την επαναγορά 83,9 εκατ. προνομιούχων μετοχών αξίας 2,1 δισ. δολ. από το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, η κίνηση αυτή θα πραγματοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση της αρχικής δημόσια προσφοράς των κοινών μετοχών της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v