Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος Wall με το βλέμμα στις κάλπες

Κέρδη αποκομίζει η Wall Street, καθώς οι Αμερικανοί ψηφίζουν για τις ενδιάμεσες εκλογές και ξεκινά η διήμερη συνεδρίαση της Fed. Βροχή αποτελεσμάτων σε ΗΠΑ και Ευρώπη, άνοδος ευρωαγορών.

Ηπια κέρδη αποκομίζουν οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς οι Αμερικανοί ψηφίζουν για τις ενδιάμεσες εκλογές και ξεκινά η διήμερη συνεδρίαση της Federal Reserve.

Πολλά αποτελέσματα τριμήνου από μεγάλες επιχειρήσεις των ΗΠΑ, διαμορφώνουν επίσης το κλίμα της σημερινής συνεδρίασης.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,8% στις 11.212 μονάδες, ο S&P 0,77% στις 1.193 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,9% στις 2.527 μονάδες.

Η Wall Street έκλεισε χθες με μικτά, περιορισμένα πρόσημα, καθώς οι ζημίες των χρηματοοικονομικών μετοχών «έσβησαν» τα κέρδη της ευρύτερης αγοράς.

Πτωτικά κινείται το δολάριο καθώς διενεργούνται οι ενδιάμεσες εκλογές στο αμερικανικό Κογκρέσο, που αναμένεται να καταλήξουν σε μεγάλη αύξηση της δύναμης των ρεπουμπλικάνων.

Παράλληλα, η κεντρική τράπεζα ξεκινά σήμερα την διήμερη συνεδρίαση καθορισμού της πιστωτικής πολιτικής η οποία αναμένεται να καταλήξει, αύριο, στην απόφαση περαιτέρω ποσοτικής χαλάρωσης.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η Pfizer ανακοίνωσε αποτελέσματα που ξεπέρασαν τις προσδοκίες, ενώ η Medco Health ανακοίνωσε αύξηση κερδών 11%.

Αποτελέσματα τριμήνου ανακοινώνουν επίσης σήμερα η Kellogg και η Hartford Financial Services.

Η BP στο Λονδίνο ενισχύεται 1,8% μετά την κοινοποίηση των αποτελεσμάτων της και τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια αντιδρούν θετικά στην βροχή από ανακοινώσεις μεγάλων επιχειρήσεων.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 1,15% στις 5.760 μονάδες, ο DAX 0,77% στις 6.655 μονάδες, ο CAC 0,79% στις 3.871 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v