Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στασιμότητα στη Wall Street λόγω Fed

Καθηλωμένη περιμένει η Wall Street τα αποτελέσματα της σημαντικότερης συνεδρίασης 10ετιών στην Fed. Αναμενόμενα τα εκλογικά αποτελέσματα, πλήθος στατιστικών ανακοινώσεων. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Καθηλωμένη περιμένει η Wall Street τα αποτελέσματα της σημαντικότερης συνεδρίασης δεκαετιών στην Federal Reserve. Δεν περιείχαν εκπλήξεις τα αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκλογών στο αμερικανικό Κογκρέσο, και η αντίδραση των επενδυτών είναι ήπια θετική στην εξέλιξη.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,2% στις 11.213 μονάδες, ο S&P 0,15% στις 1.195 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,07% στις 2.535 μονάδες.

Η εικόνα που προέκυψε από τις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ ήταν ότι οι ψηφοφόροι «ψήφισαν» υπερ της αλλαγής, αλλά όχι με ιδιαίτερο σθένος. Οι Ρεπουμπλικάνοι ανέλαβαν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων, αλλά οι Δημοκρατικοί κράτησαν την πλειοψηφία στην Γερουσία.

Τα αποτελέσματα ήταν εν πολλοίς αναμενόμενα.

Το επίκεντρο του ενδιαφέροντος παραμένει στραμμένο στην κρίσιμη συνεδρίαση της Fed, που αναμένεται να καταλήξει σε έναν νέο γύρο ποσοτικής χαλάρωσης για την τόνωση της ρευστότητας ώστε να στηριχθεί η οικονομία.

Το μέγεθος, η μορφή και η διάρκεια του νέου προγράμματος θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στις αντιδράσεις των αγορών συναλλάγματος, κεφαλαίου και αξιών.

Πολλές στατιστικές ανακοινώσεις δημοσιεύονται σήμερα, και ήδη κοινοποιήθηκαν τα μεγέθη από την ιδιωτική αγορά εργασίας, όπου οι θέσεις εργασίας αυξήθηκαν αναπάντεχα κατά 43.000 τον Οκτώβριο, ενώ παράλληλα οι περικοπές θέσεων εργασίας που ανακοίνωσαν οι Αμερικανοί εργοδότες τον Νοέμβριο μειώθηκαν 32% σε σχέση με πέρσι.

Θα ανακοινωθούν επίσης στοιχεία για τις βιομηχανικές παραγγελίες και ο δείκτης υπηρεσιών ISM.

Αποτελέσματα κερδοφορίας γ΄τριμήνου ανακοινώνουν σήμερα η Time Warner, της οποίας τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν 21% και η AOL της οποίας τα κέρδη υπερδιπλασιάστηκαν.

Η μετοχή της Electronic Arts υποχωρεί μετά την ανακοίνωση μείωσης πωλήσεων λόγω σκληρού ανταγωνισμού.

Στην Ευρώπη κυριαρχεί επίσης η αναμονή της συνεδρίασης της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, ενώ οι τραπεζικοί τίτλοι βρίσκουν στήριξη στα καλά αποτελέσματα της Societe Generale, που ενισχύεται σχεδόν 5%.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,23% στις 5.770 μονάδες, ο DAX 0,26% στις 6.671 μονάδες, ενώ ο CAC 0,55% στις 3.887 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v