Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκλογές και Fed έδωσαν ώθηση στη Wall

Κοντά σε υψηλό 2010 ολοκλήρωσε τις συναλλαγές του o Dow Jones εν αναμονή τόσο των αποτελεσμάτων των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ όσο και των οριστικών αποφάσεων της Fed την Τετάρτη. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Κοντά σε υψηλό 2010 ολοκλήρωσε τις συναλλαγές του o Dow Jones εν αναμονή τόσο των αποτελεσμάτων των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ όσο και των οριστικών αποφάσεων της Fed την Τετάρτη. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Με αξιόλογα κέρδη έκλεισαν οι δείκτες στη Wall καθώς η προοπτική επικράτησης των Ρεπουμπλικανών στις ενδιάμεσες εκλογές στήριξε το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Σημειώνεται ότι στις σημερινές εκλογές θα αναδειχθούν τα νέα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων καθώς και 37 νέα μέλη της Αμερικανικής Γερουσίας.

Ωστόσο παραμένει το ενδιαφέρον των επενδυτών επικεντρωμένο στην αυριανή ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας σχετικά με τα μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης που θα λάβει προκειμένου να τονωθεί η αμερικανική οικονομία.

Από πλευράς επιχειρηματικών ειδήσεων, θετικά αντέδρασε η αγορά στην ανακοίνωση, πρότασης εξαγοράς της Art Technology από την Oracle Corp. (+1%) έναντι 1 δισ. δολαρίων με την μετοχή της πρώτης να εκτοξεύεται 45%.

Παράλληλα, βουτιά σχεδόν 70% στα καθαρά της κέρδη ανακοίνωσε στο γ΄τρίμηνο η εισηγμένη Pfizer με τους αναλυτές ωστόσο να χαρακτηρίζουν μικρότερη της αναμενόμενης την μείωση της κερδοφορίας.

Θετικά τα αποτελέσματα και της Medco Health της οποίας τα κέρδη αυξήθηκαν 11% ενώ η διοίκηση αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις κερδοφορίας για το έτος.

Στην αγορά εμπορευμάτων, άνοδο 0,5% σημείωσε η τιμή του χρυσού στις διεθνείς αγορές στα 1.357 δολ. Αντίστοιχα και το πετρέλαιο ενισχύθηκε 1,1% με την τιμή του αργού να διαμορφώνεται στα 83,88 δολ./βαρέλι.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής σημείωνε κέρδη 2,7% στα 2,16 δολάρια ενώ το δικαίωμα της ενισχύεται 2,6% στα 26,65 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow έκλεισε με άνοδο 0,58% στις 11.188,72 μονάδες, ο S&P 500 με κέρδη 0,78% στις 1.193,57 μονάδες και ο Nasdaq υψηλότερα 1,14% στις 2.533,52 μονάδες.

Σημαντικά κέρδη αποκόμισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αντιδρώντας σε μια σειρά ευνοϊκά αποτελέσματα τριμήνου, κυρίως από μεγάλες επιχειρήσεις ενέργειας και εμπορευμάτων στο Λονδίνο, όπως η ΒΡ.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 1,1% στις 5.757 μονάδες, ο DAX με κέρδη 0,75% στις 6.654 μονάδες, ο CAC υψηλότερα 0,64% στις 3.865 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v