Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

SocGen:Υπερδιπλασιασμός κερδοφορίας το γ΄τρίμηνο

Αύξηση 110% ανακοίνωσε η Societe Generale για το τρίτο τρίμηνο, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών. Η διοίκηση της τράπεζας προβλέπει επίσης ότι θα πετύχει τα κριτήρια της Βασιλείας ΙΙΙ χωρίς αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

SocGen:Υπερδιπλασιασμός κερδοφορίας το γ΄τρίμηνο
Υπερδιπλασιασμό κερδοφορίας ανακοίνωσε η Societe Generale για το τρίτο τρίμηνο του έτους. Συγκεκριμένα, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Γαλλίας ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 896 εκατ. ευρώ για το τρίτο τρίμηνο, που αντιστοιχεί σε αύξηση 110% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Ο διευθύνων σύμβουλος Frederic Oudea, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα προ διετίας, όταν ο SοcGen είχε ανακοινώσει ζημίες ρεκόρ, δηλώνει «βέβαιος» ότι η τράπεζα θα πετύχει τον στόχο κερδοφορίας 6 δισ. ευρώ για το 2012 και πως θα υπερκαλύψει τα κριτήρια της Βασιλείας ΙΙΙ χωρίς να αναγκαστεί να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

Επισημαίνεται κατά την διάρκεια της χρηματοοικονομικής κρίσης, η SocGen αντιμετώπισε σημαντικό πρόβλημα τοξικών τοποθετήσεων, ενώ βρέθηκε και στο επίκεντρο σκανδάλου trading.

Τα αποτελέσματα τριμήνου είναι σημαντικά υψηλότερα των προβλέψεων. Βάσει δημοσκόπησης του Reuters, οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη τριμήνου στα 793 εκατ. ευρώ. Για το σύνολο του εννεαμήνου, τα καθαρά κέρδη της SocGen διαμορφώθηκαν σε 3,04 δισ. ευρώ, επίπεδο που οι αναλυτές ανέμεναν για το σύνολο του έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v