Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Fed δεν εντυπωσίασε τη Wall Street

Πτωτικά, αλλά χωρίς σημαντικές μεταβολές, συνεχίζει να κινείται η Wall Street μετά την απόφαση της Fed να προχωρήσει στην αγορά ομολόγων της τάξεως των 600 δισ. δολαρίων. Απώλειες στις ευρωαγορές.

Πτωτικά χωρίς σημαντικές μεταβολές συνεχίζει να κινείται η Wall Street μετά την απόφαση της Fed να προχωρήσει στην αγορά ομολόγων της τάξεως των 600 δισ. δολαρίων. Απώλειες στις ευρωαγορές.

Περιορισμένες οι αντιδράσεις στα αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκλογών στο αμερικανικό Κογκρέσο, που δεν περιείχαν εκπλήξεις.

Μετά από ελαφρώς ανοδικό άνοιγμα, αυτή την ώρα επικρατούν ήπια πτωτικές τάσεις. Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,3% στις 11.157 μονάδες, ο S&P 0,31% στις 1.189 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,2% στις 2.528 μονάδες.

Η εικόνα που προέκυψε από τις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ ήταν ότι οι Αμερικανοί «ψήφισαν» υπερ της αλλαγής, αλλά όχι με ιδιαίτερο σθένος. Οι Ρεπουμπλικάνοι ανέλαβαν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων, αλλά οι Δημοκρατικοί κράτησαν την πλειοψηφία στην Γερουσία. Τα αποτελέσματα ήταν σε γενικές γραμμές αναμενόμενα.

Πολλές στατιστικές ανακοινώσεις δημοσιεύονται σήμερα. Στην ιδιωτική αγορά εργασίας, όπου οι θέσεις εργασίας αυξήθηκαν αναπάντεχα κατά 43.000 τον Οκτώβριο, ενώ παράλληλα οι περικοπές θέσεων εργασίας που ανακοίνωσαν οι Αμερικανοί εργοδότες τον Νοέμβριο μειώθηκαν 32% σε σχέση με πέρσι.

Ανακοινώθηκε επίσης αύξηση στις βιομηχανικές παραγγελίες και βελτίωση του δείκτη υπηρεσιών ISM.

Αποτελέσματα κερδοφορίας γ΄τριμήνου ανακοινώνουν σήμερα η Time Warner, της οποίας τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν 21% και η AOL της οποίας τα κέρδη υπερδιπλασιάστηκαν.

Η μετοχή της Electronic Arts υποχωρεί μετά την ανακοίνωση μείωσης πωλήσεων λόγω σκληρού ανταγωνισμού.

Στην Ευρώπη κυριαρχεί επίσης η αναμονή της συνεδρίασης της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, ενώ οι τραπεζικοί τίτλοι βρίσκουν στήριξη στα καλά αποτελέσματα της Societe Generale, που ενισχύθηκε έως 5%.

Τα πρόσημα στράφηκαν πτωτικά αργά το απόγευμα καθώς ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο υποχώρησε 0,15% στις 5.748,97 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 με απώλειες 0,55% στις 6.617,80 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 χαμηλότερα 0,59% στις 3.842,94.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v