Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε προ-Lehman επίπεδα οι διεθνείς αγορές

Σε προ- Lehman επέστρεψαν οι διεθνείς αγορές και οι μετοχές στην Wall εκτινάσσονται, μετά την απόφαση της Fed να τυπώσει χρήμα για να τονώσει την ρευστότητα στην αμερικανική οικονομία. Ανοδος 2% στις ευρωαγορές.

Σε προ- Lehman Brothers επέστρεψαν τα διεθνή χρηματιστήρια και οι μετοχές σε Wall και ευρωαγορές καταγράφουν μίνι ράλι, καθώς η απόφαση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ να τυπώσει χρήμα για να τονώσει την ρευστότητα ωθεί τους επενδυτές σε ενεργητικά υψηλής απόδοσης/υψηλού κινδύνου.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 1,7% στις 11.405 μονάδες, ο S&P 1,5% στις 1.216 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 1,28% στις 2.573 μονάδες.

Τα διεθνή χρηματιστήρια έσβησαν τις απώλειες που είχαν υποστεί μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers.

Ο παγκόσμιος δείκτης MSCI, με άνοδο 1,4% κινείται στις 324,12 μονάδες, που είναι τα υψηλότερα επίπεδα από τις 9 Σεπτεμβρίου 2008, λίγες ημέρες πριν την κατάρρευση της επενδυτικής τράπεζας, που σηματοδότησε την έναρξη της χρηματοπιστωτικής κρίσης στον πλανήτη.

Η Fed ανακοίνωσε νέο σχέδιο ύψους 600 δισ. δολ. για την αγορά μακροπρόθεσμων ομολόγων έως τα τέλη του β΄τριμήνου 2011.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ενισχύονται σε πολύμηνα υψηλά μετά την ανακοίνωση, αν και πολλοί αναλυτές προειδοποιούν ότι η ευφορία από την αμερικανική παροχή ρευστότητας, θα έχει μικρή διάρκεια.

Λίγο νωρίτερα, τόσο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα όσο και η Τράπεζα της Αγγλίας κράτησαν σταθερό το κόστος δανεισμού, τηρώντας διαφορετική στάση από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε με κέρδη 1,98% στις 5.862,79 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 με άνοδο 1,77% στις 6.734,69 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 υψηλότερα 1,92% στις 3.916,78 μονάδες.

Από το στατιστικό μέτωπο στις ΗΠΑ, ανακοινώθηκε αναπάντεχη αύξηση στις αιτήσεις επιδόματος ανεργίας.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, ανακοινώνονται σήμερα τα αποτελέσματα της Apache, της CBS και της DirectTV.

Επίσης, οι μεγάλες αλυσίδες λιανεμπορίου κοινοποίησαν τα μεγέθη για τις πωλήσεις Οκτωβρίου, που αποδείχθηκαν καλύτερα των αναμενόμενων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v