Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αμετάβλητα τα βρετανικά επιτόκια

Αμετάβλητα στο ιστορικό χαμηλό του 0,5% διατήρησε η Τράπεζα της Αγγλίας τα επιτόκιά της. Νέες πιέσεις της κυβέρνησης του Λονδίνου προς την ΒοΕ να στηρίξει την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Αμετάβλητα τα βρετανικά επιτόκια
Αμετάβλητα στο ιστορικό χαμηλό του 0,5% διατήρησε η Τράπεζα της Αγγλίας τα επιτόκιά της, όπως ανέμεναν οι αναλυτές, ενώ δεν προέβη και σε καμία κίνηση ως προς το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Η κυβέρνηση του Λονδίνου πάντως, εντείνει τις πιέσεις προς την Τράπεζα της Αγγλίας ώστε να στηρίξει την αναπτυξιακή πορεία της χώρας, ειδικότερα μετά τις δρακόντειες περικοπές των δημοσίων δαπανών που ανακοινώθηκαν προσφάτως.

Συγκεκριμένα, ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών George Osborne δήλωσε λίγο πριν την ανακοίνωση της ΒοΕ: «Η νομισματική πολιτική είναι το πρωταρχικό εργαλείο για την δημουργία και τον έλεγχο της ζήτησης»

Τα βρετανικά επιτόκια βρίσκονται σε ιστορικό χαμηλό, στο 0,5% από τον Μάρτιο του 2009. Έκτοτε η ΒοΕ έχει προχωρήσει σε πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης 200 δισ. στερλινών.

Κατά την προηγούμενη συνεδρίαση της ΒοΕ, τα μέλη του διοικητικού της συμβουλίου φέρονται να εξέτασαν το ενδεχόμενο νέας ποσοτικής χαλάρωσης. Θέμα που αποκτά νέα διάσταση μετά τις παραινέσεις Osborne αλλά και τις κινήσεις της Fed

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v