Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευφορία σε Wall - διεθνείς αγορές μετά την Fed

Κέρδη αποκομίζει η Wall και ο MSCI World επιστρέφει σε προ-Lehman επίπεδα, μετά την απόφαση της Fed να τυπώσει κι άλλο φρέσκο χρήμα για στηρίξει την αμερικανική ανάκαμψη. Αμετάβλητα επιτόκια σε ΕΚΤ και ΒοΕ.

Κέρδη αποκομίζει το αμερικανικό χρηματιστήριο και οι διεθνείς αγορές, ενώ το δολάριο εμφανίζει κάθετη πτώση μετά την απόφαση της Federal Reserve να τυπώσει κι άλλο φρέσκο χρήμα για στηρίξει την ανάκαμψη.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,95% στις 11.321 μονάδες, ο S&P 1,05% στις 1.210 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 1,29% στις 2.573 μονάδες.

Η Fed ανακοίνωσε νέο σχέδιο ύψους 600 δισ. δολ. για την αγορά μακροπρόθεσμων ομολόγων έως τα τέλη του β΄τριμήνου 2011.

Τα διεθνή χρηματιστήρια έσβησαν πριν από λίγο όλες τις απώλειες που είχαν υποστεί μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers.

Ο παγκόσμιος δείκτης MSCI, με άνοδο 1,4% κινείται στις 324,12 μονάδες, που είναι τα υψηλότερα επίπεδα από τις 9 Σεπτεμβρίου 2008, λίγες ημέρες πριν την κατάρρευση της επενδυτικής τράπεζας. Ο δείκτης έχει ενισχυθεί 8,2% μέχρι στιγμής στο έτος.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ενισχύονται σε πολύμηνα υψηλά μετά την ανακοίνωση, αν και πολλοί αναλυτές προειδοποιούν ότι η ευφορία από την αμερικανική παροχή ρευστότητας, θα έχει μικρή διάρκεια.

Λίγο νωρίτερα, τόσο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα όσο και η Τράπεζα της Αγγλίας κράτησαν σταθερό το κόστος δανεισμού, τηρώντας διαφορετική στάση από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ.

Ο δείκτης FTSE εκτινάσσεται 1,89% στις 5.857 μονάδες, ο DAX 1,69% στις 6.729 μονάδες, ενώ ο CAC 1,8% στις 3.912 μονάδες.

Από το στατιστικό μέτωπο στις ΗΠΑ, ανακοινώθηκε αναπάντεχη αύξηση στις αιτήσεις επιδόματος ανεργίας.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, ανακοινώνονται σήμερα τα αποτελέσματα της Apache, της CBS και της DirectTV.

Επίσης, οι μεγάλες αλυσίδες λιανεμπορίου θα κοινοποιήσουν τα μεγέθη για τις πωλήσεις Οκτωβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v