Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διορθωτικές διαθέσεις στην Wall μετά το ράλι

Χωρίς σπουδαίες στατιστικές ή εταιρικές ανακοινώσεις και με διαθέσεις ρευστοποιήσεων μετά τα εύρωστα κέρδη της περασμένης εβδομάδας, η συνεδρίαση σε Wall και ευρωαγορές κυλάει σταθεροποιητικά.

Στάση, μετά τα εύρωστα κέρδη της περασμένης εβδομάδας πραγματοποιεί η Wall Street, καθώς η περίοδος ανακοίνωσης επιχειρηματικών αποτελεσμάτων φτάνει στο τέλος της και η ημέρα είναι κενή από στατιστικές ανακοινώσεις.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,4% στις 11.398 μονάδες, ο S&P 0,29% στις 1.222 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,19% στις 2.574,37 μονάδες.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο έκλεισε με άνοδο την Παρασκευή, με τον Dow να αποκομίζει κέρδη κοντά 3% στην εβδομάδα, αφού άντλησε στήριξη από την απόφαση της Federal Reserve να εφαρμόσει και νέο κύκλο τόνωσης της ρευστότητας.

Εκείνη η κίνηση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ έχει επικριθεί από αρκετές μεγάλες οικονομικές δυνάμεις και οι εντάσεις αναμένεται να κλιμακωθουν στο πλαίσιο της συνόδου των Group of 20 μέσα στην εβδομάδα στη Νότιο Κορέα.

Δραστηριότητα επικρατεί στην μετοχή της Berkshire Hathaway, που ανακοίνωσε την Παρασκευή μείωση κερδών γ΄τριμήνου.

Ο τίτλος της Bank of Ireland διολισθαίνει σχεδόν 17% στις αμερικανικές συναλλαγές, καθώς κλιμακώνονται οι ανησυχίες για την οικονομική κατάσταση του Δουβλίνου.

Ρευστοποιήσεις κερδών επικρατούν και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά την αναρρίχηση σε υψηλά έξι μηνών, με αφορμή και την αναπάντεχη μείωση της βιομηχανικής παραγωγής της Γερμανίας.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,43% στις 5.849 μονάδες, ο DAX 0,2% στις 6.740 μονάδες, ενώ ο CAC 0,18% στις 3.909 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v