Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εβδομαδιαία κέρδη 3,6% για τον S&P 500

Τα καλύτερα των αναμενόμενων στοιχεία ανεργίας Οκτωβρίου στις ΗΠΑ κράτησαν σε θετικό έδαφος τη Wall. Έκτη διαδοχική ανοδική συνεδρίαση για τον Dow. Νέο ιστορικό υψηλό για χρυσό. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Τα καλύτερα των αναμενόμενων στοιχεία ανεργίας Οκτωβρίου στις ΗΠΑ κατάφεραν να κρατήσουν σε θετικό έδαφος τη Wall. Έκτη διαδοχική ανοδική συνεδρίαση για τον Dow. Νέο ιστορικό υψηλό για χρυσό. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Σε περιορισμένου εύρους κατοχύρωση κερδών φαίνεται πως προχώρησαν σήμερα οι επενδυτές μετά την ισχυρή άνοδο της προηγούμενης συνεδρίασης εξαιτίας του νέου γύρου παροχής ρευστότητας στην αγορά που ανακοίνωσε την Τετάρτη η Κεντρική Τράπεζα.

Τα ικανοποιητικά στοιχεία ανεργίας που ανακοινώθηκαν σήμερα κατάφεραν μεν να συγκρατήσουν την πτωτική τάση των δεικτών αλλά όχι να κρατήσουν σε θετικό έδαφος τη Wall στη τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας.

Συγκεκριμένα, θετικό αντίκτυπο στην αγορά δεν είχε τόσο η ανακοίνωση του δείκτη ανεργίας τον Οκτώβριο που διατηρήθηκε στο 9,6% όσο το γεγονός ότι οι νέες θέσεις εργασίας (πλην του αγροτικού κλάδου) αυξήθηκαν εντυπωσιακά κατά 151.000.

Όπως σημειώνει ο αναλυτής της Stifel Nicolaus, Tom Schrader, “Εκπλήσσομαι που η αντίδραση των επενδυτών δεν είναι καλύτερη αλλά θα πρέπει να σημειωθεί ότι πολλοί ήταν εκείνοι που τοποθετήθηκαν στην Wall την προηγούμενη μέρα και τώρα διατηρούν επιφυλακτική στάση».

Στο εταιρικό μέτωπο, ζημιές ύψους 2,4 δισ. δολ. στο γ’ τρίμηνο ανακοίνωσε η AIG με την μετοχή ωστόσο να ενισχύεται 1,6% λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης.

Απογοητευτικά και τα αποτελέσματα της Kraft (-2,7%) καθώς η κερδοφορία της εταιρίας υποχώρησε 8% στα 754 εκατ. δολάρια, κάτω από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Στον αντίποδα η Toyota ανακοίνωσε ισχυρές πωλήσεις το Q3 και καθαρά κέρδη 3,6 δισ. δολ. παρά την αρνητική επίδραση από το ισχυρό γεν.

Κέρδη 3,8% για τη μετοχή της Starbucks καθώς τα κέρδη της το δ’ τρίμηνο ανήλθαν στα 278 εκατ. δολάρια.

Στην αγορά εμπορευμάτων, νέα άνοδος και νέο υψηλό για την τιμή του χρυσού στις διεθνείς αγορές στα 1.394 δολ. Αντίστοιχα και το πετρέλαιο ενισχύθηκε 0,5% στα 86,93 δολ./βαρέλι.

Παράλληλα, ανέκαμψε σήμερα το δολάριο από το χαμηλό εννέα μηνών έναντι του ευρώ, στα $1,405 μετά τα καλύτερα των αναμενόμενων στοιχεία ανεργίας που ανακοίνωσε η αμερικανική κυβέρνηση.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής σημείωνε πτώση 1,8% στα 2,14 δολάρια ενώ το δικαίωμα της  υποχωρεί 0,1% στα 27,27 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow έκλεισε με άνοδο 0,08% στις 11.444,08 μονάδες, ο S&P 500 με κέρδη 0,39% στις 1.225,85 μονάδες και ο Nasdaq υψηλότερα 0,06% στις 2.578,98 μονάδες.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 0,21% στις 5.875,35 μονάδες, ο DAX με κέρδη 0,29% στις 6.754,20 μονάδες, ενώ ο CAC πρακτικώς αμετάβλητος στις 3.916,73 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v