Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποίηση στην Wall μετά το ράλι

Σταθεροποιητικά κινείνται το αμερικανικό χρηματιστήριο, μετά το ράλι που προκάλεσε το νέο πρόγραμμα της Fed για παροχή ρευστότητας στην οικονομία. Μικτή στατιστική εικόνα. Ηπιες διακυμάνσεις στις ευρωαγορές.

Σταθεροποιητικά κινούνται οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, μετά το ράλι που προκάλεσε το νέο πρόγραμμα της Federal Reserve για παροχή ρευστότητας στην οικονομία.

Η ανέλπιστα μεγάλη αύξηση στα μισθολόγια στην αμερικανική απασχόληση προσφέρουν στήριξη και ώθησαν ανοδικά τους δείκτες στις πρώτες ώρες της συνεδρίασης.

Αυτή την ώρα πάντως, επικρατεί μικτή εικόνα και ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,16% στις 11.416 μονάδες, ο S&P ενισχύεται κερδίζει 0,1% στις 1.222 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,16% στις 2.573 μονάδες.

Οι θέσεις εργασίας (πλην του αγροτικού κλάδου) αυξήθηκαν θεαματικά κατά 151.000 τον Οκτώβριο στην αμερικανική οικονομία. Το ποσοστό της ανεργίας παρέμεινε στο 9,6% του Σεπτεμβρίου.

Τα προσύμφωνα ωστόσο πώλησης κατοικιών μειώθηκαν αναπάντεχα κατά 1,8%.

Η Wall Street εμφάνισε χθες δυναμικό ράλι τιμών, το οποίο ακολούθησαν και σήμερα οι ασιατικές αγορές. Η Bank of Japan κράτησε τα επιτόκια σταθερά, όπως αναμενόταν.

Ακολουθώντας την Νέα Υόρκη, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επίσης έκλεισαν με εύρωστα κέρδη χθες, ενώ σήμερα επικράτησαν σταθεροποιητικές τάσεις.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 0,21% στις 5.875 μονάδες, ο DAX με κέρδη 0,29% στις 6.754 μονάδες, ενώ ο CAC πρακτικώς αμετάβλητος στις 3.916 μονάδες.

Ενδιαφέρον από το επιχειρηματικό μέτωπο στις ΗΠΑ συγκεντρώνει η American International Group (-3%) που ανακοίνωσε καθαρές ζημιές γ΄τριμήνου 2,4 δισ. δολ.

Η Coventry Health Care εκτινάσσεται 6% μετά την ανακοίνωση διπλασιασμού των καθαρών κερδών της.

Η Washington Post και η Starbucks (+4%) κοινοποιούν επισης τα αποτελέσματά τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v