Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wall: Νευρικοί οι επενδυτές στα υψηλά 2ετίας

Μικτά πρόσημα επικρατούν στην Wall και οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί καθώς οι αγορές κινούνται σε υψηλά 2ετίας. Κέρδη ευρωαγορών, παρά την επανεμφάνιση ανησυχιών για την ευρω-περιφέρεια.

Μικτά πρόσημα επικρατούν στο αμερικανικό χρηματιστήριο μετά την ήπια χθεσινή διόρθωση, και οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί και αναζητούν αφορμές ρευστοποιήσεων μετά την κατάκτηση υψηλών διετίας στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται αυτή την ώρα με πτώση 0,2% στις 11.384 μονάδες, ο S&P υποχωρεί 0,1% στις 1.222 μονάδες, ενώ ο Nasdaq διαμορφώνεται αμετάβλητος στις 2.580 μονάδες.

Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, κατακτώντας τα υψηλότερα επίπεδα από το 2008, παρά την κλιμακούμενη νευρικότητα για την κρίση χρεών της ευρωζώνης.

Οι τιτλοι εμπορευμάτων και ενέργειας αποκομίζουν τα μεγαλύτερα κέρδη, ενώ ευεργετικά λειτουργούν στις αγορές τα αποτελέσματα της Vodafone, της Barclays και άλλων μεγάλων επιχειρήσεων.

Ο χρυσός ενισχύεται σε νέα επίπεδα ρεκόρ και κινειται στα 1.419 δολ. ανά ουγγιά, ενώ το πετρέλαιο διατηρεί τάσεις ανόδου και κινείται πάνω από τα 87 δολ. ανά βαρέλι.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,66% στις 5.888 μονάδες, ο DAX 0,68% στις 6.796 μον., ενώ ο CAC 0,72% στις 3.941 μονάδες.

Η Wall Street έκλεισε με πτώση χθες, εξαιτίας της επανεμφάνισης ανησυχιών για τα χρέη της περιφέρειας της ευρωζώνης αλλά και της ανάκαμψης του δολαρίου.

Δεν έχουν προγραμματιστεί σημαντικές στατιστικές ανακοινώσεις για την σημερινή συνεδρίαση, ενώ η περίοδος ανακοίνωσης αποτελεσμάτων κερδοφορίας γ΄τριμήνου φτάνει στο τέλος της και οι δημοσιεύσεις λιγοστεύουν 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v