Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Vodafone: Διαγραφή αξιών στην ελληνική μονάδα

Σε αναβάθμιση των ετήσιων στόχων της προχώρησε η Vodafone, αφού ανακοίνωσε αύξηση πωλήσεων 3,9% για το εξάμηνο. Παράλληλα, προχωρά σε απομείωση της αξίας της ελληνικής μονάδας κατά 800 εκατ. στερλίνες

Vodafone: Διαγραφή αξιών στην ελληνική μονάδα
Σε ανοδική αναθεώρηση των ετήσιων στόχων της προχώρησε η Vodafone, αφού ανακοίνωσε αύξηση των πωλήσεων του πρώτου εξαμήνου χρήσης κατά 3,9% στα 22,6 δισ. στερλίνες.
Τα κέρδη EBITDA υποχώρησαν κατά 1,2% στα 7,36 δισ. στερλίνες το εξάμηνο μέχρι το Σεπτέμβριο, ξεπερνώντας ωστόσο τα 7,29 δισ. στερλίνες που ανέμεναν οι αναλυτές.

Κατά συνέπεια, ο ετήσιος στόχος για τα ετήσια προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη αναθεωρείται στα 11,8-12,2 δισ. στερλίνες.

Η βρετανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών προχώρησε παράλληλα, στην απομείωση της αξίας της μονάδας της στην Ελλάδα κατά 800 εκατ. στερλίνες.

Επίσης, η διοίκηση της Vodafone αποκάλυψε ότι στα σχέδιά της περιλαμβάνεται η πώληση των δικαιωμάτων της στην ιαπωνική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Softbank έναντι τιμήματος 3,1 δισ. στερλινών, στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής εγκατάλειψης των τοποθετήσεων όπου έχει μειοψηφική συμμετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v