Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναζητεί κατεύθυνση από τα υψηλά 2ετίας η Wall

Αφορμές για ρευστοποιήσεις αναζητούν οι επενδυτές μετά την αναρρίχηση της Wall σε υψηλά 2ετίας. Μικτά, ήπια πρόσημα στους βασικούς δείκτες, κέρδη σε ενέργεια και εμπορεύματα. Αναρρίχηση στις ευρωαγορές.

Μικτά πρόσημα κι επιφυλακτικές τάσεις επικρατούν στο αμερικανικό χρηματιστήριο μετά την αναρρίχηση σε υψηλά 2ετίας.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται αυτή την ώρα με πτώση 0,2% στις 11.384 μονάδες, ο S&P υποχωρεί 0,1% στις 1.222 μονάδες, ενώ ο Nasdaq διαμορφώνεται αμετάβλητος στις 2.580 μονάδες.

Η Wall Street έκλεισε με πτώση χθες, εξαιτίας της επανεμφάνισης ανησυχιών για τα χρέη της περιφέρειας της ευρωζώνης αλλά και της ανάκαμψης του δολαρίου.

Σημαντικά κέρδη αποκομίζουν οι κλάδοι εμπορευμάτων, μετάλλων και ενέργειας, στον απόηχο της αναρρίχησης του χρυσού σε νέο ιστορικό ρεκόρ και την σταθερή ανάκαμψη των τιμών πρώτων υλών.

Ο χρυσός διαμορφώνεται κοντά στα 1.422 δολ. ανά ουγγιά, ενώ το πετρέλαιο κινείται πάνω από τα 87 δολ. ανά βαρέλι.

Η δραστηριότητα εξαγορών και συγχωνεύσεων στον ενεργειακό κλάδο αναδεικνύεται σε επίκεντρο της συνεδρίασης, μετά την εξαγορά της Atlas Energy (+36%) από την Chevron.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος επανέρχεται και η πρόσφατη απόφαση της Fed για περαιτέρω ποσοτική χαλάρωση, ενόψει της συνόδου κορυφής της G-20, που ξεκινά αύριο βράδυ στην Σεούλ και δεν αποκλείεται να αναδειχθεί σε πεδίο μάχης ανάμεσα σε μεγάλες εξαγωγικές δυνάμεις, όπως η Γερμανία και η Κίνα, και σε έθνη όπως οι ΗΠΑ, που προσπαθούν να τονώσουν την εγχώρια οικονομία με αύξηση της ρευστότητας.

Ανοδικά κινήθηκαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, κατακτώντας τα υψηλότερα επίπεδα από το 2008, παρά την κλιμακούμενη νευρικότητα για την κρίση χρεών της ευρωζώνης.

Ευεργετικά λειτουργούν στις αγορές τα αποτελέσματα της Vodafone, της Barclays και άλλων μεγάλων επιχειρήσεων.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 0,43% στις 5.875 μονάδες, ο DAX 0,55% υψηλότερα στις 6.787 μον., ενώ ο CAC 0,82% στις 3.945 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v