Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Μικρότερες σοδειές αραβοσίτου και σόγιας

Κατακόρυφη άνοδο εμφανίζουν τα συμβόλαια διαπραγμάτευσης σιτηρών στο Χρηματιστήριο του Σικάγο, μετά την πρόβλεψη της αρμόδιας υπηρεσίας για χαμηλότερη παραγωγή αραβοσίτου και σόγιας.

ΗΠΑ: Μικρότερες σοδειές αραβοσίτου και σόγιας
Κατακόρυφη άνοδο εμφανίζουν τα συμβόλαια διαπραγμάτευσης σιτηρών στο Χρηματιστήριο του Σικάγο, μετά την πρόβλεψη της αρμόδιας αμερικανικής υπηρεσίας για χαμηλότερη παραγωγή αραβοσίτου και σόγιας.

Η υπηρεσία USDA μείωσε την εκτίμηση για την παραγωγή καλαμποκιού επί τρίτο συνεχόμενο μήνα και, απρόσμενα, υποβάθμισε και την εκτίμηση για την σοδειά σόγιας.

Η ανακοίνωση έδωσε νέα ώθηση στις αγορές σιτηρών, που ήδη κινούνται σταθερά προς τα πάνω, στο πλαίσιο της πτώσης του δολαρίου και της γενικής ανάκαμψης των τιμών εμπορευμάτων.

Τα συμβόλαια του αραβοσίτου στο χρηματιστήριο του Σικάγο ανήλθαν στα υψηλότερα επίπεδα 27 μηνών και της σόγιας στα υψηλότερα επίπεδα 26 μηνών.

Η USDA υποβάθμισε την εκτίμηση για την σοδειά σόγιας στα 43,9 μπούσελ ανά ακρ έναντι 44,4 στην εκτίμηση του Οκτωβρίου. Η εκτίμηση για την σοδειά καλαμποκιού υποβαθμίστηκε 1%, ενώ η εκτίμηση για το σιτάρι κατά 1% επίσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v