Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η μείωση ανέργων περιορίζει την διόρθωση στη Wall

Η μείωση των νέων ανέργων σε χαμηλό 4 μηνών, περιορίζει τις διορθωτικές διαθέσεις που επικρατούν στην Wall μετά την αναρρίχηση σε υψηλά 2ετίας . Διόρθωση στους κλάδους εμπορευμάτων, πτώση στις ευρωαγορές.

Η μείωση του αριθμού των νέων ανέργων στα χαμηλότερα επίπεδα 4 μηνών, περιορίζει τις διορθωτικές διαθέσεις στο αμερικανικό χρηματιστήριο, παρά την κόπωση που επικρατεί στα τρέχοντα υψηλά 2εετίας.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,55% στις 11.285 μονάδες, ο S&P 0,55% στις 1.206 μονάδες, ο Nasdaq 0,48% στις 2.550 μονάδες.

Ο αριθμός των ατόμων που ζήτησαν επίδομα ανεργίας μειώθηκε κατά 24.000 στους 435.000, που είναι τα χαμηλότερα επίπεδα τεσσάρων μηνών.

Κατά τα λοιπά στις στατιστικές ανακοινώσεις, το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ συρρικνώθηκε τον Σεπτέμβριο στα 44 δισ. δολ. χάρη στν αύξηση των εξαγωγών.

Τα μεγέθη υποδεικνύουν μια καλύτερη εικόνα για την πορεία ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας.

Από το μέτωπο των επιχειρηματικών ανακοινώσεων, η μετοχη της Macy's υποχωρεί ελαφρώς μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων κερδών κι εσόδων γ΄τριμήνου.

Η Polo Ralph Lauren κερδίζει 2,6% μετά την αύξηση 16% στα κέρδη τριμήνου.

Διορθωτικές τάσεις επικρατούν στους κλάδους εμπορευμάτων, που απεκόμισαν εύρωστα κέρδη στις προηγούμενες συνεδριάσεις.

Ο αμερικανικός τίτλος του ολλανδικού ομίλου ING Groep αποκομίζει κερδη 3,7% μετά την ανακοίνωση ότι προετοιμάζει δύο αρχικές δημόσιες εγγραφές για τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις.

Διορθωτική εικόνα επικρατεί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά την αναρρίχηση των βασικών δεικτών στα υψηλότερα επίπεδα δύο ετών.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,39% στις 5.842 μονάδες, ο DAX 0,32% στις 6.765 μονάδες, ενώ ο CAC 0,58% στις 3.922 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v