Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Cisco και κρίση χρεών πιέζουν την Wall Street

Η κρίση χρεών στην περιφέρεια της ευρωζώνης, η μεγάλη αύξηση του κινεζικού πληθωρισμού και η απογοητευτική πρόβλεψη πωλήσεων της Cisco, πιέζουν αισθητά χαμηλότερα την Wall και επιβαρύνουν τις ευρωαγορές.

Η κρίση χρεών στην ευρω-περιφέρεια, η αύξηση του κινεζικού πληθωρισμού και η απογοητευτική πρόβλεψη της Cisco για τις πωλήσεις, πιέζουν χαμηλότερα τους βασικούς δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,81% στις 11.246 μονάδες, ο S&P 0,88% στις 1.207 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 1,9% στις 2.529 μονάδες.

Η μείωση του αριθμού νέων ανέργων σε χαμηλό 4 μηνών στήριξε την Wall Street σε θετικό κλείσιμο χθες, παρά τις έντονες τάσεις για ρευστοποιήσεις μετά την αναρρίχηση στα υψηλότερα επίπεδα δύο ετών την περασμένη εβδομάδα.

Η άνοδος 4,4% στον δείκτη τιμών καταναλωτή της Κίνας τον Οκτώβριο, επανέφερε τους φόβους πιστωτικής αυστηρότητας από το Πεκίνο.

Η μετοχή του κολοσσού στον εξοπλισμό δικτύων ηλεκτρονικών υπολογιστών Cisco Systems βουλιάζει σχεδόν 15% μετά την απογοητευτική πρόβλεψη για μελλοντικές πωλήσεις και ασκεί πιέσεις στον τεχνολογικό κλάδο.

Από το μέτωπο των αποτελεσμάτων κερδοφορίας γ΄τριμήνου, η αλυσίδα λιανεμπορίου Kohl’s ενισχύεται ελαφρώς μετά την κοινοποίηση των μεγεθών της, ενώ η Viacom υποχωρεί ελαφρώς μετά την ανακοίνωση κερδών καλύτερων των αναμενόμενων.

Οι ευρωπαϊκές αγορές στράφηκαν αρνητικά το μεσημέρι μετά από σταθεροποιητικό άνοιγμα, καθώς η κρίση χρεών στην περιφέρεια της ευρωζώνης προκαλεί έντονη νευρικότητα στις αγορές κεφαλαίου.

Ο τίτλος της Siemens ενισχύεται πάντως 2% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της και της αύξησης του μερίσματος.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,21% στις 5.804 μονάδες, ο DAX 0,02% στις 6.718 μονάδες, ενώ ο CAC 0,56% στις 3.866 μονάδες.

Η αγορά της Πορτογαλίας εμφανίζει απώλειες σχεδόν 2% ενώ της Ισπανίας άνω του 1,5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v