Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Global Poll: Καλύτερη η πολιτική ΕΚΤ από της Fed

Οι διεθνείς επενδυτές αμφιβάλλουν ότι η νέα ποσοτική χαλάρωση της Fed  θα τονώσει την οικονομία των ΗΠΑ ή θα μειώσει την ανεργία, και πιστεύουν ότι η κυβέρνηση προωθεί το φθηνό δολάριο.

Global Poll: Καλύτερη η πολιτική ΕΚΤ από της Fed
Οι διεθνείς επενδυτές αμφιβάλλουν ότι το σχέδιο της Federal Reserve να αγοράσει κι άλλα κρατικά αμερικανικά ομόλογα θα τονώσει την οικονομία των ΗΠΑ ή θα μειώσει την ανεργία, και δηλώνουν ότι πιστεύουν ότι η κυβέρνηση προωθεί στρατηγική αποδυνάμωσης του δολαρίου, σύμφωνα με παγκόσμια έρευνα.

Τα τρία τέταρτα όσων συμμετείχαν στην πιο πρόσφατη τριμηνιαία Global Poll του Bloomberg, δηλώνουν ότι η «ποσοτική χαλάρωση» της Fed, θα έχει ελάχιστη ή καθόλου επίδραση στην ανεργία και οι μισοί πιστεύουν ότι δεν θα βοηθήσει ούτε στην βελτίωση του ΑΕΠ 2011. 

Οι 1.030 διεθνείς επενδυτές, αναλυτές και χρηματιστές που συμμετείχαν στην έρευνα, εκτιμούν στην πλειοψηφία τους, ότι κάποια επιτυχία θα έχει η Fed στην επίτευξη του στόχου αύξησης του πληθωρισμού. Ένας στους 5 πιστεύουν όμως ότι η κεντρική τράπεζα «θα λάβει περισσότερα απ’όσα θέλει» και ο πληθωρισμός θα αυξηθεί σε επικίνδυνα επίπεδα.

Επτά στους 10 απάντησαν ότι οι ΗΠΑ εσκεμμένα κρατά το δολάριο φθηνό έναντι άλλων νομισμάτων.

Οι επενδυτές είναι πιο ευνοϊκά διακείμενοι έναντι της στρατηγικής που έχει υιοθετήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σε σχέση με την Fed.

Το 75% περίπου εκτιμούν ότι ήταν σοφή η απόφαση της ΕΚΤ την περασμένη εβδομάδα να μην λάβει επιπλέον μέτρα τόνωσης της οικονομικής δραστηριότητας της ευρωζώνης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v