Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Βαρίδι" η Cisco στη Wall Street

Η υποβάθμιση των προβλέψεων κερδοφορίας της Cisco και οι εντεινόμενες ανησυχίες για την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη, πίεσαν τους δείκτες στη Wall. Επέστρεψε πάνω από τα 1.400 δολ. ο χρυσός.

Η υποβάθμιση των προβλέψεων κερδοφορίας της Cisco σε συνδυασμό με τις εντεινόμενες ανησυχίες για την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη πίεσαν χαμηλότερα τους δείκτες στη Wall. Επέστρεψε πάνω από τα 1.400 δολ. ο χρυσός.

Στο επίκεντρο της χρηματιστηριακής συνεδρίασης βρέθηκε η μετοχή της Cisco και ευρύτερα ο τεχνολογικός κλάδος μετά την απροσδόκητη μείωση στο μισό των προβλέψεων κερδοφορίας και πωλήσεων του ομίλου στο δ’ τρίμήνο.

Η χειρότερη χρηματιστηριακή ημέρα των τελευταίων 16 ετών για την μετοχή της Cisco, επισημαίνει το Marketwatch, καθώς ο τίτλος σημείωνε «βουτιά» σχεδόν 17%, λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης.

Παράλληλα τα κατώτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα της Cisco παρέσυραν πτωτικά και τις υπόλοιπες δεικτοβαρείς μετοχές του τεχνολογικού κλάδου όπως των Microsoft (-0,9%), IBM (-1%) και Intel (-4,4%).

Επιπλέον με έντονο ενδιαφέρον αναμένουν οι επενδυτές τις εξελίξεις και αποφάσεις στην Σύνοδο Κορυφής της G20 στη Σεούλ προκειμένου να τιθασευτούν οι διεθνείς εμπορικές εντάσεις μεταξύ των ισχυρότερων κρατών της υφηλίου.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του χρυσού επέστρεψε πάνω από το ψυχολογικό επίπεδο των 1.400 δολ. και συγκεκριμένα στα 1.405 δολ. σημειώνοντας αύξηση 0,4%. Αντίστοιχα το πετρέλαιο συνέχισε ακάθεκτο την ανοδική του πορεία με την τιμή του αργού να διαμορφώνεται σε νέο υψηλό, στα 88,05 δολ. ανά βαρέλι.

Κέρδη για τους ενεργειακούς τίτλους Chevron και Exxon Mobil 0,8% και 0,7%, αντίστοιχα.

Στον αντίποδα, πιέσεις και στον τραπεζικό κλάδο, με τον τίτλο της Citigroup να υποχωρεί 0,8% και της Bank of America 1,6%.

Κλειστές παρέμειναν σήμερα οι αγορές ομολόγων στις ΗΠΑ λόγω του εορτασμού της Ημέρας των Πεσόντων.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής σημείωνε πτώση 3,3% στα 2,04 δολάρια ενώ το δικαίωμα της υποχωρεί 3,5% στα 26,43 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow έκλεισε με απώλειες 0,65% στις 11.283,10 μονάδες, ο S&P 500 με πτώση 0,42% στις 1.213,54 μονάδες και ο Nasdaq χαμηλότερα 0,90% στις 2.555,52 μονάδες.

Το κρεσέντο στην κρίση χρεών της Eυρωζώνης, με την Ιρλανδία αυτή τη φορά στο «στόχαστρο» των αγορών ομολόγων, προκάλεσε νευρικότητα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Οι πιέσεις ήταν έντονες στα χρηματιστήρια της ευρωπαϊκής περιφέρειας, αλλά οι «μεγάλες» αγορές συντηρήθηκαν σε σταθεροποιητικά επίπεδα χάρη σε μεμονωμένες εξελίξεις, όπως η αύξηση του μερίσματος της Siemens, η οποία ενισχύθηκε έως 2%.

Αναλυτικά, ο δείκτης FTSE έκλεισε με απώλειες μόλις 0,03% στις 5.815,23 μονάδες, ο DAX με άνοδο 0,05% στις 6.723,41 μονάδες, ενώ ο CAC 40 υποχώρησε 0,54% στις 3.867,35 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v