Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Cisco "ρίχνει" την Wall Street

Η αισθητά υποβαθμισμένη πρόβλεψη πωλήσεων της Cisco (-17%), η αναμονή της συνόδου κορυφής της G20 και το κρεσέντο στην κρίση χρεών της ευρωζώνης, επιβάλλουν σημαντική διόρθωση στην Wall.

Η αισθητά υποβαθμισμένη πρόβλεψη της Cisco (-17%) για τις πωλήσεις στο τρέχον τρίμηνο, η αναμονή της συνόδου κορυφής της G20 και το κρεσέντο στην κρίση χρεών της ευρωζώνης, επιβάλλουν σημαντική διόρθωση στους βασικούς δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,85% στις 11.259 μονάδες, ο S&P 0,81% στις 1.208 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 1,37% στις 2.543 μονάδες.

Η μείωση του αριθμού νέων ανέργων σε χαμηλό 4 μηνών στήριξε την Wall Street σε θετικό κλείσιμο χθες, παρά τις έντονες τάσεις για ρευστοποιήσεις μετά την αναρρίχηση στα υψηλότερα επίπεδα δύο ετών την περασμένη εβδομάδα.

Σήμερα όμως, η Cisco, που βούλιαξε έως 17% επιβαρύνει ιδιαίτερα τις συναλλαγές στις Microsoft, Hewlett-Packard, International Business Machines και Intel, που είναι από τα μεγαλύτερα «βαρίδια» στον Dow.

Ο κολοσσός του ιντερνετικού εξοπλισμού ανακοίνωσε ότι τα κέρδη α΄τριμήνου αυξήθηκαν 8% αλλά μείωσε την πρόβλεψη για το τρίμηνο Νοεμβρίου – Ιανουαρίου στο μισό της προηγούμενης εκτίμησης (στο 3-5%).

Οι επενδυτές αναμένουν με νευρικότητα τις εξελίξεις από την συνοδο κορυφής της G20 στην Σεούλ της Νοτίου Κορέας, και κατά πόσον αυτή θα καταφέρει να ηρεμήσεις τις διεθνείς εμπορικές εντάσεις.

Οι αγορές ομολόγων των ΗΠΑ παραμένουν σήμερα κλειστές για τον εορτασμό της Ημέρας των Πεσόντων.

Το κρεσέντο στην κρίση χρεών της ευρωζώνης, με την Ιρλανδία αυτή τη φορά στο «στόχαστρο» των αγορών ομολόγων, προκάλεσε νευρικότητα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Οι πιέσεις ήταν έντονες στα χρηματιστήρια της ευρωπαϊκής περιφέρειας, αλλά οι «μεγάλες» αγορές συντηρήθηκαν σε σταθεροποίηση χάρη σε μεμονωμένες εξελίξεις, όπως η αύξηση του μερίσματος της Siemens, η οποία ενισχύθηκε ές 2%.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 0,03% στις 5.818 μονάδες, ο DAX με άνοδο 0,05% στις 6.723 μονάδες, ενώ ο CAC με πτώση 0,54% στις 3.867 μονάδες.

Η αγορά της Λισαβόνας έκλεισε με πτώση 1,3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v