Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρούν τα spread των ιρλανδικών ομολόγων

Αποκλιμακώνεται η ένταση στην αγορά ομολόγων της ευρωπαϊκής περιφέρειας, καθώς εντείνονται οι πιέσεις από Ευρωπαίους αξιωματούχους προς την κυβέρνηση του Δουβλίνου να ενταχθεί στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης

Υποχωρούν τα spread των ιρλανδικών ομολόγων
Πτωτικά κινούνται τα ομόλογα της αποκαλούμενης περιφέρειας της ευρωζώνης, καθώς η κυβέρνηση του Δουβλίνου φέρεται να αντιστέκεται στις εντεινόμενες πιέσεις από την ΕΚΤ, αλλά και την Γερμανία, να ενταχθεί προς τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης.

Τα spreads των 10ετών ιρλανδικών ομολόγων συγκριτικά με τους αντίστοιχους γερμανικούς τίτλους μειώθηκαν στις 557 μονάδες βάσης. Επισημαίνεται ότι το ιστορικό υψηλό των ιρλανδικών spreads καταγράφηκε στις 11 Νοεμβρίου στις 646 μονάδες βάσης. Τα spreads των ισπανικών 10ετών τίτλων με τα γερμανικά bunds μειώθηκαν στις 201 μονάδες βάσης και των πορτογαλικών στις 444,7 μονάδες βάσης.

Αντιστοίχως, τα ελληνικά spreads βρίσκονται στις 901,8 μονάδες βάσης, καταγράφοντας οριακή υποχώρηση από την Παρασκευή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δημοσίευμα της "Irish Independent" αναφέρει πως η κυβέρνηση του Δουβλίνου εξετάζει το ενδεχόμενο να χτυπήσει την πόρτα της Ε.Ε. ίσως και από την Τρίτη, ζητώντας όμως κεφάλαια για τη στήριξη των τραπεζών της και όχι του Δημοσίου. "Δεν τίθεται θέμα ιρλανδικού κρατικού χρέους, το ερώτημα παραμένει για τη χρηματοδότηση των τραπεζών. Οι τράπεζες αντιμετωπίζουν δυσκολίες άντλησης κεφαλαίων", αναφέρει το δημοσίευμα, όπου επισημαίνεται ότι το ιρλανδικό δημόσιο έχει εξασφαλίσει τη χρηματοδότησή του μέχρι τον Ιούνιο του 2011.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v