Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Σαγκάη εμπνέει διόρθωση και στην Wall Street

Μια δύσκολη συνεδρίαση εκτυλίσσεται στην Wall, η οποία επιβαρύνεται από την «βουτιά» στην Σαγκάη, την κρίση χρεών στην ευρωζώνη και την σύνοδο κορυφής της G20. Σταθεροποιούνται οι ευρωαγορές.

Μια δύσκολη συνεδρίαση εκτυλίσσεται στην Wall Street, εξαιτίας της «βουτιάς» στην Σαγκάη, την κρίση χρεών στην ευρωζώνη και την σύνοδο κορυφής της G20.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,44% στις 11.234 μονάδες, ο S&P 0,55% στις 1.206 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,47% στις 2.543 μονάδες.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο έκλεισε με απώλειες χθες, υπό την πίεση της πολύ απογοητευτικής πρόβλεψης της Cisco Systems για τις πωλήσεις του επικείμενου τριμήνου. Η μετοχή της εταιρίας υπέστη την μεγαλυτερη ημερήσια πτώση σε 16 χρόνια.

Στην Ασία επικράτησαν έντονα πτωτικές τάσεις και ο βασικός δείκτης του χρηματιστηρίου της Σαγκάης έκλεισε με απώλειες 5,2%, τις μεγαλύτερες σε ένα χρόνο και πλέον, καθώς διαφαίνεται ότι το Πεκίνο ετοιμάζεται για αυστηρότερα μέτρα συγκράτησης του πληθωρισμού, με νέες αυξήσεις επιτοκίων.

Σύμφωνα με φήμες, η Κίνα θα θέσει νέους κανόνες, απαγορεύοντας στις ξένες εταιρίες την αγορά ακινήτων και περιορίζοντας τις αγορές ιδιωτών στην μία μόνο κατοικία.

Ο χρυσός διολίσθησε έως 17 δολάρια στα 1.386 δολάρια, καθως όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι το Πεκίνο θέλει να αποθερμάνει την οικονομια.

Οι αγορές παρακολουθούν ανήσυχοι και τις εξελίξεις στην σύνοδο κορυφής της G20 στην Σεούλ, που θα ασχοληθεί με τις ανισορροπίες στο διεθνές εμπόριο.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, κέρδη αποκομίζει η Walt Disney που ανακοίνωσε μείωση κερδών 7% στο γ΄τρίμηνο.

Στο επίκεντρο και ο τίτλος της Nvidia, που ενισχύεται 4% μετά την ανακοίνωση μείωσης κερδών 21%.

Αποτελέσματα ανακοινώνει σήμερα και η αλυσίδα λιανικού εμπορίου J.C. Penney, ενώ από το στατιστικό μέτωπο θα ανακοινωθεί ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Πανεπιστημίου Μίτσιγκαν.

Μεγάλη νευρικότητα προκαλούν και οι εξελίξεις στην κρίση χρεών της ευρωζώνης, όπου πάντως οι πιέσεις υποχωρούν αυτή την ώρα, μετά τις διαβεβαιώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι είναι έτοιμη να παράσχει βοήθεια στην Ιρλανδία, η οποία βρίσκεται το τελευταίο διάστημα στο μάτι του κυκλώνα.

Ιδιαίτερες πιέσεις επικρατούν στους κλάδους μετάλλων και ενέργειας.

Ο δείκτης FTSE εμφανίζει αυτή την ώρα ήπιες α πώλειες 0,29% στις 5.789 μονάδες, ο DAX 0,09% στις 6.717 μονάδες, ενώ ο CAC 1,03% στις 3.827 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v