Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Aabar: 2 δισ. ευρώ για επενδύσεις στην Ευρώπη

Το Aabar, ένα από τα πλέον δραστήρια επενδυτικά οχήματα του Αμπού Ντάμπι, αναζητεί νέες επενδύσεις σε ευρωπαϊκές υποδομές, σε δυτικές τηλεπικοινωνιακές επιχειρήσεις και σε αγροτικά περιουσιακά στοιχεία.

Aabar: 2 δισ. ευρώ για επενδύσεις στην Ευρώπη
Το Aabar, ένα από τα πλέον δραστήρια επενδυτικά οχήματα του Αμπού Ντάμπι, πούλησε το μερίδιό του στον βραζιλιάνικο βραχίονα της Banco Santander, καθώς αναζητεί νέες επενδύσεις σε ευρωπαϊκές υποδομές, σε δυτικές τηλεπικοινωνιακές επιχειρήσεις και σε αγροτικά περιουσιακά στοιχεία.

Ο πρόεδρος του Aabar, κ. Khadem al-Qubaisi, είπε στους Financial Times ότι το ταμείο αναζητεί δύο επενδύσεις υποδομών στην Ευρώπη, αξίας 500 εκατ. με 1 δισ. ευρώ έκαστη.

Επίσης αποκάλυψε ότι η μητρική της Aabar, η International Petroleum Investment Company, ήθελε να αγοράσει έως 10% της ΒΡ, αφού την προσέγγισε ο τότε CEO, κ. Tony Hayward, μετά την καταστροφή στον Κόλπο του Μεξικό, αλλά η συμφωνία δεν ευοδώθηκε, καθώς η ΒΡ επέμενε η αγορά μετοχών να γίνει στην ανοιχτή αγορά.

Ο κ. Qubaisi δήλωσε ότι η Aabar μελετά την εξαγορά «μικρού μεριδίου» σε blue-chip τηλεπικοινωνιακή της Ευρώπης ή των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Aabar απεκόμισε κέρδος 25 εκατ. δολάρια από την πώληση της βραζιλιάνικης μονάδας της Banco Santander την περασμένη εβδομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v