Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συμφωνία-ορόσημο Google - Hachette

Η συμφωνία όπου κατέληξαν η Google και η Hachette δίνει στον γαλλικό εκδοτικό οίκο τον έλεγχο ψηφιοποίησης και ηλεκτρονικών πωλήσεων των βιβλίων και ανοίγει τον δρόμο για παρόμοιες διαπραγματεύσεις ίσως και στις ΗΠΑ.

Συμφωνία-ορόσημο Google - Hachette
Σε μία καταλυτική συμφωνία, που ίσως δημιουργήσει τάσεις όσον αφορά στο μέλλον του εκδοτικού κλάδου, κατέληξαν η Google και η Hachette, δίνοντας στη γαλλική εκδοτική εταιρία τη δυνατότητα να ελέγχει το σκανάρισμα και τις ηλεκτρονικές πωλήσεις των βιβλίων που δεν τυπώνονται πλέον.


Η συμφωνία αφορά σε περίπου 50.000 τίτλους παλαιότερων Γάλλων συγγραφέων -οι αναλυτές κάνουν λόγο για ξεχασμένους τίτλους- και δεν αναμένεται να αποφέρει σημαντικά έσοδα στην Hachette. Θεωρείται όμως συμβολική νίκη για τους εκδότες ανά τον κόσμο, οι οποίοι προσπαθούν να υπερασπιστούν τα κεκτημένα τους στη νέα εποχή του Διαδικτύου.

Η Hachette -η οποία σε αυτήν τη μάχη είχε και την ισχυρή στήριξη της κυβέρνησης του κ. Sarkοzy- αποκτά μεγαλύτερο έλεγχο στην ψηφιοποίηση των βιβλίων από την Google. Επισημαίνεται ότι όσον αφορά στους αγγλικούς εκδοτικούς οίκους, ακόμη εκκρεμεί συμβιβαστική λύση σε αμερικανικό δικαστήριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v