Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ολική επαναφορά της General Motors

Άντλση 20,1 δισ. δολ για την General Motors κατά την επιστροφή της στην Wall Street μετά από 18 μήνες απουσίας σε μία από τις μεγαλύτερες δημόσιες εγγραφές στην ιστορία.

Η ολική επαναφορά της General Motors
Σε άντληση 20,1 δισ. δολ προχωρά η General Motors κατά την επιστροφή της στην Wall Street μετά από 18 μήνες απουσίας σε μία από τις μεγαλύτερες δημόσιες εγγραφές στην ιστορία.

Η αυτοκινητοβιομηχανία διαθέτει τελικά 478 εκατομμύρια κοινές μετοχές στην τιμή των 33 δολαρίων ανά μετοχή, αντλώντας 15,77 δισ. δολάρια, ενώ αντλεί επιπλέον 4,35 δισ. δολάρια από την πώληση προνομιούχων μετοχών. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη δημόσια εγγραφή στην ιστορία των ΗΠΑ, υπερβαίνοντας και εκείνη της Visa, η οποία το 2008 είχε αντλήσει 19,7 δισ. δολάρια.

Η αυτοκινητοβιομηχανία είχε διαγραφεί από το ταμπλό του NYSE τον Ιούνιο του 2009, όταν κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 11 του αμερικανικού πτωχευτικού κώδικα. Έναν μήνα αργότερα εξήλθε από το καθεστώς χρεοκοπίας, με την αμερικανική κυβέρνηση να της έχει προσφέρει οικονομική βοήθεια ύψους 49,5 δισ. δολαρίων

"Η δημόσια εγγραφή της General Motors αποτελεί ορόσημο για την ανάκαμψη όχι μόνο της εταιρείας αλλα ολόκληρης της αμερικανικής βιομηχανίας αυτοκινήτου" δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Barack Obama
και συμπλήρωσε: "μέσω της δημόσιας εγγραφής το κράτος μειώνει το μερίδιό του στην GM σχεδόν κατά το ήμισυ, συνεχίζοντας την πειθαρχημένη δέσμυεσή μας στην έξοδο από αυτή την επένδυση, καθώς παράλληλα προστατεύουμε τα χρήματα του φορολογούμενου πολίτη"

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v