Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπια αντίδραση σε Wall μετά τις χθεσινές απώλειες

Ηπια ανάκαμψη επικρατεί στην Wall μετά τη χθεσινή πτώση. Δεν βοηθούν τα στατιστικά αλλά ευνοούν οι καλές προβλέψεις Target για τις εορταστικές πωλήσεις και οι διεργασίες στην ιρλανδική κρίση. Μικτά πρόσημα ευρωαγορών.

Ήπια ανάκαμψη μετά τις έντονες χθεσινές απώλειες εμφανίζει το αμερικανικό χρηματιστήριο. Δεν βοηθούν οι στατιστικές ανακοινώσεις αλλά επιδρούν θετικά οι καλές προβλέψεις της Target για τις εορταστικές πωλήσεις και η έναρξη διεργασιών στην Ευρώπη για ένα πιθανό σχέδιο διάσωσης της Ιρλανδίας.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύται ανεπαισθηστα στις 11.025 μονάδες, ο S&P εμφανίζει άνοδο 0,11% στις 1.179 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,35% στις 2.478 μονάδες.

Αξιωματούχοι της Ε.Ε. και του Διεθνους Νομισματικού Ταμείου αρχίζουν την Πέμπτη συνομιλίες με την Ιρλανδία, ενώ προσφέρεται να βοηθήσει και η Βρετανία, που οι τράπεζές της έχουν μεγάλο άνοιγμα στην χώρα.

Ο δείκτης των αμερικανικών blue-chips διολίσθησε χθες 1,6% με την μεγαλύτερη πτώση από τα μέσα Αυγούστου. Μάλιστα ο Dow υποχώρησε ενδοσυνεδριακά κάτω από τις 11.000 μονάδες, που θεωρούνται το ισχυρότατο φράγμα.

Σήμερα, την επενδυτική συνεδρίαση ευνοούν τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα της αλυσίδας εκπτωτικών προϊόντων Target και οι προβλέψεις για ικανοποιητικά επίπεδα εορταστικών πωλήσεων.

Κινητικότητα παρατηρείται στην μετοχή της General Motors, που ανακοίνωσε ότι αυξάνει το μέγεθος των αρχικών δημόσιων εγγραφών της στις 478 εκατ. κοινές μετοχές, από 365 εκατ.

Θετικά αντιδρά η GlaxoSmithKline στην έγκριση σκευάσματος που κατασκευάζει από κοινού με την Human Genome Sciences για την καταπολέμηση του λύκου.

Μικτή είναι η στατιστική εικόνα της ημέρας για την οικονομία. O δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 1,2% τον Οκτώβριο στις ΗΠΑ, ενώ οι ενάρξεις κατασκευής νέων οικιών βούλιαξαν -11,7%.

Στην Ευρώπη επικρατεί σταθεροποιητική εικόνα, με το ενδιαφέρον επικεντρωμένο στις εξελίξεις της ιρλανδικής κρίσης.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,07% στις 5.678 μονάδες, ο DAX ενισχύεται 0,43% στις 6.691 μονάδες, ενώ ο CAC 0,64% στις 3.786 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v