Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το λιανεμπόριο κρατά "ζωντανή" τη Wall

Οι ανέλπιστα καλές προβλέψεις μεγάλων αλυσίδων λιανεμπορίου για τις εορταστικές πωλήσεις συντηρούν σε θετικό πεδίο την Wall. Οι ελπίδες για συνεργασία στην εκτόνωση της ιρλανδικής κρίσης στήριξαν τις ευρωαγορές.

Σε θετικό πεδίο διατηρούνται οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, μια μέρα μετά την χειρότερη συνεδρίαση μηνών, με την αρωγή των μετοχών που σχετίζονται με την κατανάλωση.

Η αναγγελία έναρξης διεργασιών στην Ευρώπη για ένα πιθανό σχέδιο διάσωσης της Ιρλανδίας βοηθά την βελτίωση της επενδυτικής ψυχολογίας, ενώ αντιθέτως οι στατιστικές ανακοινώσεις της ημέρας απογοήτευσαν.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,05% στις 11.028 μονάδες, ο S&P εμφανίζει άνοδο 0,28% στις 1.181 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,53% στις 2.478 μονάδες.

Ο δείκτης των αμερικανικών blue-chips διολίσθησε χθες 1,6% με την μεγαλύτερη πτώση από τα μέσα Αυγούστου. Μάλιστα ο Dow υποχώρησε ενδοσυνεδριακά κάτω από τις 11.000 μονάδες, που θεωρούνται ισχυρότατο ψυχολογικό φράγμα.

Οι μετοχές ευρείας κατανάλωσης προϊόντων και ειδών προϊόντων πρώτης ανάγκης, αποκομίζουν σημαντικά κέρδη χάρη στην δεύτερη συνεχόμενη ημέρα ενθαρρυντικών αποτελεσμάτων από μεγάλες επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου.

Η αλυσίδα εκπτωτικών προϊόντων Target ανακοίνωσε καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα και έκανε προβλέψεις για ικανοποιητικά επίπεδα εορταστικών πωλήσεων.

Η Target ενισχύεται 2,9%, η Wholesale Club 3,3%, η Coach 3,4%, η Office Depot 3% και η Kohl's 2,8%.

Κατά τα λοιπά, κινητικότητα παρατηρείται στην μετοχή της General Motors, που ανακοίνωσε ότι αυξάνει το μέγεθος των αρχικών δημόσιων εγγραφών της στις 478 εκατ. κοινές μετοχές, από 365 εκατ.

Θετικά αντιδρά η GlaxoSmithKline στην έγκριση σκευάσματος που κατασκευάζει από κοινού με την Human Genome Sciences για την καταπολέμηση του λύκου.

Μικτή είναι η στατιστική εικόνα της ημέρας για την οικονομία. O δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 1,2% τον Οκτώβριο στις ΗΠΑ, ενώ οι ενάρξεις κατασκευής νέων οικιών βούλιαξαν -11,7%.

Αξιωματούχοι της Ε.Ε. και του Διεθνους Νομισματικού Ταμείου αρχίζουν την Πέμπτη συνομιλίες με την Ιρλανδία, ενώ προσφέρεται να βοηθήσει και η Βρετανία, που οι τράπεζές της έχουν μεγάλο άνοιγμα στην χώρα.

Στην Ευρώπη τα πρόσημα διαμορφώθηκαν θετικά στο κλείσιμο μια μικτής συνεδρίασης, και ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 0,19% στις 5.692,56 μονάδες, ο DAX 0,55% στις 6.700,07 μονάδες, ενώ ο CAC 0,79% στις 3.792,35 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v