Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το Πεκίνο "ρίχνει" την Wall Street

Αρνητικά πρόσημα επικρατούν στην Wall Street, μετά τον νέο γύρο αυστηρότερης πιστωτικής πολιτικής στην Κίνα, που εγείρει ανησυχίες για πιθανές επιπτώσεις στα εμπορεύματα. Διορθωτική συνεδρίαση στις ευρωαγορές.

Αρνητικά πρόσημα επικρατούν στο αμερικανικό χρηματιστήριο μετά τον νέο γύρο επιβολής αυστηρότερης πιστωτικής πολιτικής στην Κίνα, που εγείρει ανησυχίες για πιθανές επιπτώσεις στην ζήτηση για εμπορεύματα.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,2% στις 11.158 μονάδες, ο S&P 0,24% στις 1.193 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,22% στις 2.508 μονάδες.

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας αύξησε εκ νέου τις απαιτήσεις για τα τραπεζικά αποθεματικά, και φέρεται να προετοιμάζεται για νέα αύξηση των επιτοκίων, ίσως και μέσα στο σαββατοκύριακο.

Οι συνεχιζόμενες διαβουλεύσεις όσον αφορά την κρίση χρεών της ευρωζώνης, συντήρησαν το κλίμα νευρικότητας στην επενδυτική ψυχολογία.

Από το επιχειρηματικό πεδίο, η μετοχή της Dell ενισχύεται 5,4% μετά την ανακοίνωση διπλασιασμού των κερδών γ΄τριμήνου.

Αποτελέσματα ανακοινώνουν σήμερα επίσης η Ann Taylor Stores και η H. J. Heinz.

Η μετοχή της Del Monte Foods εκτινάσσεται 8,2% μετά την φήμη ότι θέλει να αγοράσει την επιχείρηση το private equity Kohlberg Kravis.

Η νευρικότητα παρέμεινε το κύριο χαρακτηριστικό των ευρωπαϊκών συνεδριάσεων, εν μέσω της διεξαγωγής του Συνεδρίου Κεντρικών Τραπεζών στην Φρανκφούρτη, από το οποίο προέκυψαν δηλώσεις σχετικά με την κρίση χρεών στην ευρωζώνη, καθώς και τον διαπραγματεύσεων για την Ιρλανδία.

Ο δείκτης FTSE 100υποχώρησε 0,62% στις 5.732,83 μονάδες, ο DAX 30 με κέρδη 0,17% στις 6.843,55 μονάδες, ενώ ο CAC 40 χαμηλότερα 0,0% στις 3.860,16 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v