Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Reuters: Από Δευτέρα η συμφωνία Ιρλανδίας-τρόικας

Από τη Δευτέρα αναμένεται η ανακοίνωση της συμφωνίας μεταξύ της Ιρλανδίας και της τρόικας, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Reuters: Από Δευτέρα η συμφωνία Ιρλανδίας-τρόικας
Την εβδομάδα που ξεκινά τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου θα ανακοινωθεί, κατά πάσα πιθανότητα, το πρόγραμμα στήριξης της Ιρλανδίας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως αποκαλύπτει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στις συζητήσεις.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο, η ανακοίνωση στήριξης από το ΔΝΤ και την Ε.Ε. θα συμπέσει χρονικά με την κοινοποίηση του τετραετούς πλάνου ανάκαμψης της οικονομίας από την κυβέρνηση του Δουβλίνου για μέτρα λιτότητας 15 δισ. ευρώ . "Οι δύο ανακοινώσεις δεν θα απέχουν πολύ χρονικά", αναφέρει πηγή από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο Reuters.

Σημειώνεται ότι αργά το βράδυ της Παρασκευής, ο πρωθυπουργός της χώρας, Brian Cowen, επιβεβαίωσε για πρώτη φορά ότι δρομολογούνται συνομιλίες με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ για ένα πακέτο διάσωσης που θα στηρίξει την καταπονημένη ιρλανδική οικονομία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v