Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διόρθωση Wall και ευρωαγορών μετά το ράλι

Οι κινήσεις του Πεκίνου για πάταξη του πληθωρισμού και οι δηλώσεις κεντρικών τραπεζιτών από το συνέδριο της Φρανκφούρτης, προκαλούν νευρικότητα σε Wall Street και ευρωαγορές, μετά το δυνατό χθεσινό ράλι.

Οι κινήσεις του Πεκίνου στην πάταξη του πληθωρισμού πιέζουν χαμηλότερα το αμερικανικό χρηματιστήριο.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,12% στις 11.168 μονάδες, ο S&P 0,16% στις 1.194 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,12% στις 2.511 μονάδες.

Νευρικότητα συνεχίζει να επικρατεί όσον αφορά την ιρλανδική κρίση χρεών, παρά το σημαντικό ράλι τιμών που προκάλεσε χθες στα διεθνή χρηματιστήρια η προοπτική εξεύρεσης λύσης στο μείζον αυτό ζήτημα για την ευρωζώνη.

Διορθωτική εικόνα επικρατεί και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς διεξάγεται το Συνέδριο Κεντρικών Τραπεζών στην Φρανκφούρτη και προκύπτουν δηλώσεις σχετικά με την κρίση χρεών στην ευρωζώνη.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 1,06% στις 5.707 μονάδες, ο DAX 0,18% στις 6.819 μονάδες, ενώ ο CAC 0,56% στις 3.846 μονάδες.

Στο συνέδριο της Φρανκφούρτης, ο κεντρικός τραπεζίτης των ΗΠΑ, κ. Ben Bernanke δήλωσε ότι η απόφαση της Κίνας να υποτιμήσει το νόμισμά της, πλήττει την διεθνή οικονομική ανάκαμψη.

Από το επιχειρηματικό πεδίο, η μετοχή της Dell ενισχύεται 5,4% μετά την ανακοίνωση διπλασιασμού των κερδών γ΄τριμήνου.

Αποτελέσματα ανακοινώνουν σήμερα επίσης η Ann Taylor Stores και η H. J. Heinz.

Η μετοχή της Del Monte Foods εκτινάσσεται 8,2% μετά την φήμη ότι θέλει να αγοράσει την επιχείρηση το private equity Kohlberg Kravis.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v