Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κίνα: Νέα αύξηση στα τραπεζικά αποθεματικά

Το Πεκίνο προχώρησε σε αύξηση του δείκτη αποθεμάτων κατά 50 μονάδες βάσης, με ισχύ από τις 29 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας χαλιναγώγησης των πληθωριστικών πιέσεων.

Κίνα: Νέα αύξηση στα τραπεζικά αποθεματικά
Νέα μέτρα σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής ανακοίνωσε η Κίνα στο πλαίσιο της προσπάθειας χαλιναγώγησης των πληθωριστικών πιέσεων. Συγκεκριμένα ανακοινώθηκε αύξηση του δείκτη τραπεζικών αποθεμάτων κατά 50 μονάδες βάσης, η οποία θα ισχύσει από τις 29 Νοεμβρίου.

Επισημαίνεται πως είναι η δεύτερη φορά μέσα σε δύο εβδομάδες που η Κίνα αυξάνει τον δείκτη τραπεζικών αποθεμάτων, ενώ παράλληλα οι αναλυτές προβλέπουν και άμεση κίνηση αύξησης των επιτοκίων.

Οι αναλυτές εννέα τραπεζών που συμμετείχαν αυτή την εβδομάδα σε δημοσκόπηση του Bloomberg εκτιμούν ότι η κεντρική τράπεζα της Κίνας θα προχωρήσει μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου σε αύξηση επιτοκίων.

Σύμφωνα με έρευνα του MarketWatch, οι αναλυτές βλέπουν πιθανότητες 50/50 να προχωρήσει η κεντρική τράπεζα στο Πεκίνο σε αύξηση των επιτοκίων μέσα στο σαββατοκύριακο.

Επισημαίνεται πως η Κίνα αύξησε τον προηγούμενο μήνα τα επιτόκιά της, για πρώτη φορά μετά το 2007, ενώ η κυβέρνηση του Πεκίνου επιβάλει μέτρα για την πάταξη του πληθωρισμού όπως πλαφόν στις τιμές τροφίμων. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε τον Οκτώβριο στο 4,4%, αλλά ο δείκτης τιμών τροφίμων εκτινάχθηκε κατά 10,1%

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v