Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρόταση μομφής από το Sinn Fein στην Ιρλανδία

Πρόταση μομφής κατέθεσε το ιρλανδικό κόμμα της αντιπολίτευσης Sinn Fein, σε μια προσπάθεια να «ρίξει» τον πρωθυπουργό Brian Cowen. Αναλυτές εκτιμούν πάντως ότι η πρόταση δεν θα συζητηθεί στην βουλή.

Πρόταση μομφής από το Sinn Fein στην Ιρλανδία
Πρόταση μομφής κατέθεσε το ιρλανδικό κόμμα της αντιπολίτευσης Sinn Fein, σε μια προσπάθεια να «ρίξει» τον πρωθυπουργό Brian Cowen, ο οποίος νωρίτερα είχε αποκλείσει την πιθανότητα διεξαγωγής πρόωρων εκλογών άμεσα και είχε αρνηθεί να παραιτηθεί.

Το Sinn Fein ελέγχει 4 βουλευτές στην βουλή των 166 μελών της Ιρλανδίας, ενώ η κυβέρνηση συνασπισμού ελέγχει περίπου τις μισές.

Για να συζητηθεί η πρόταση μομφής θα πρέπει να συνυπογράψουν 12 βουλευτές και πολιτικοί αναλυτές αναφέρουν ότι είναι μάλλον απίθανό να τεθεί τελικώς προς ψήφιση η πρόταση του Sinn Fein.

Σε κάθε περίπτωση οι πιέσεις στην ιρλανδική κυβέρνηση συνασπισμού αυξάνονται δραματικά από την Δευτέρα, μετά την δήλωση των Πρασίνων, που μετέχουν στο κυβερνητικό σχήμα, ότι θα αποσύρουν την στήριξή του στον κ. Cowen μετά την θεσμοθέτηση του προϋπολογισμού 2011, στις αρχές του επόμενου χρόνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v