Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις Wall με Μαύρη Παρασκευή και κρίση χρεών

Η σημαντικότερη εμπορική ημέρα του χρόνου συγκεντρώνει το ενδιαφέρον στην Wall και αποστρέφει το επίκεντρο από την κρίση χρεών στην ευρωζώνη, περιορίζοντας τις έντονες αρχικές απώλειες σε Ν. Υόρκη και Ευρώπη.

Η σημαντικότερη εμπορική ημέρα του χρόνου συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των επενδυτών στην Wall Street και αποστρέφει το επίκεντρο από την κρίση χρεών στην ευρωζώνη, με αποτέλεσμα να περιορίζονται οι έντονες αρχικές απώλειες σε Ν. Υόρκη και Ευρώπη.

Οι επενδυτές αναμένουν με αγωνία ενδείξεις για τις πωλήσεις του αμερικανικού εμπορίου στην σημερινή Μαύρη Παρασκευή, που θεωρείται ότι αποτελεί τον προπομπό της κίνησης όλης της εορταστικής περιόδου .

Οι αρχικά έντονες απώλειες σχεδόν 1% των βασικών δεικτών της Wall Street περιορίζονται στη συνέχεια και ο δείκτης Dow Jones αυτή την ώρα υποχωρεί 0,63% στις 11.116 μονάδες, ο S&P 0,56% στις 1.191 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,22% στις 2.537 μονάδες.

Η Wall Street δεν λειτούργησε χθες λόγω αργίας και θα κλείσει σήμερα νωρίτερα, ενώ στην συνεδρίαση της Τετάρτης είχε εκδηλωθεί εύρωστη ανάκαμψη.

Στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης βρίσκονται οι μετοχές επιχειρήσεων λιανεμπορίου, καθώς σήμερα είναι η σημαντικότερη ίσως ημέρα όλης της χρονιάς για το αμερικανικό εμπόριο.

Οι τίτλοι της Amazon.com, της eBay και της Target Corp. εμφανίζουν σημαντική άνοδο.

Πιέσεις επικράτησαν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με σημαντικές απώλειες ιδιαίτερα στην ισπανική αγορά, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να φοβούνται μετάδοση της κρίσης χρεών στην Πορτογαλία και την Ισπανία.

Η ισπανική τράπεζα BBVA εμφάνισε απώλειες 4% και η Banco Santander 4,6% στις ευρωπαϊκές συναλλαγές.

Οι πιέσεις μεταδίδονται στις αμερικανικές τραπεζικές μετοχές, με την Citigroup να εμφανίζει πτώση 2,1% αυτή την ώρα.

Οι αρχικά έντονες απώλειες περιορίστηκαν πάντως στην συνέχεια και ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,31% στις 5.681 μονάδες, ο DAX 0,41% στις 6.851 μονάδες, ενώ ο CAC 0,82% στις 3.729 μονάδες.

Τις διαθέσεις ρευστοποιήσεων επέτεινε η κλιμάκωση της γεωπολιτικής έντασης στην χερσόνησο της Κορέας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v