Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Κυνήγι στις προσφορές της Μαύρης Παρασκευής

Με "καυτές" προσφορές προσπαθεί από τα μεσάνυχτα το αμερικανικό λιανεμπόριο να προσελκύσει τους καταναλωτές. Και οι πρώτες ώρες της εμπορικότερης ημέρας του χρόνου στις ΗΠΑ αποδεικνύονται ευνοϊκές.

ΗΠΑ: Κυνήγι στις προσφορές της Μαύρης Παρασκευής
Δεκάδες χιλιάδες αποφασισμένοι καταναλωτές ξεχύθηκαν στα εμπορικά των Ηνωμένων Πολιτειών τα μεσάνυχτα, μόλις άνοιξαν τα καταστήματα για την εμπορικότερη ημέρα της χρονιάς, την αποκαλούμενη Μαύρη Παρασκευή, προκειμένου να πετύχουν τις καλύτερες δυνατές εκπτώσεις.

Η Μαύρη Παρασκευή, που ακολουθεί την Ημέρα των Ευχαριστιών, είναι παραδοσιακά το ξεκίνημα της ετήσιας εορταστικής περιόδου για το αμερικανικό λιανεμπόριο. Ονομάζεται έτσι γιατί θεωρητικά είναι η ημέρα όπου οι επιχειρήσεις μπαίνουν στα "μαύρα", δηλαδή έχουν βγάλει τα έξοδα της χρονιάς και στη συνέχεια θα βγάλουν το όποιο κέρδος τους.

Το εμπορικό αυτό ορόσημο έχει μεγάλη σημασία και για τους επενδυτές, καθώς εκτιμάται ότι είναι η πρώτη ένδειξη για την πορεία των εορταστικών πωλήσεων. Και αφού η κερδοφορία του επιχειρηματικού κόσμου εξαρτάται από αυτήν την περίοδο, η Μαύρη Παρασκευή προσφέρει στους επενδυτές και μια αντιπροσωπευτική εικόνα για τη συνολική οικονομία.

Τη φετινή χρονιά οι εκπτώσεις που προσφέρει το εμπόριο είναι ιδιαίτερα ελκυστικές αφού προσπαθεί να κερδίσει τους καταπονημένους από την κρίση καταναλωτές.

Στα πολλά καταστήματα που άνοιξαν αμέσως μετά τα μεσάνυχτα και θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι και την Κυριακή οι προσφορές είναι μεγάλες, ειδικά στα καίρια εορταστικά είδη, όπως τα παιχνίδια και τα ηλεκτρονικά.

Και η μέχρι στιγμής εικόνα, όπως τη μεταδίδουν τα αμερικανικά πρακτορεία, είναι ικανοποιητική. Μεγάλες είναι οι προσφορές και η ανταπόκριση των καταναλωτών σε είδη ρουχισμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v