Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ευρωπαϊκή κρίση τρομάζει την Wall Street

Νευρικότητα επικρατεί στην Wall καθώς η κρίση χρεών στην ευρωζώνη απειλεί να μετατραπεί σε χιονοστιβάδα. Στο επίκεντρο η έναρξη εορταστικών πωλήσεων της Μαύρης Παρασκευής. Περιορίζονται κάπως οι πιέσεις στις ευρωαγορές.

Με τις πιέσεις στην περιφέρεια της ευρωζώνης να κλιμακώνονται ακατάπαυστα, το αμερικανικό χρηματιστήριο εμφανίζει απώλειες, περιμένοντας στοιχεία για τις πωλήσεις του αμερικανικού εμπορίου στην Μαύρη Παρασκευή.

Οι αρχικά έντονες απώλειες των βασικών δεικτών της Wall Street περιορίζονται το απόγευμα και ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,68% στις 11.110 μονάδες, ο S&P 0,53% στις 1.191 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,35% στις 2.534 μονάδες.

Αισθητές είναι οι απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με έντονες πιέσεις ιδιαίτερα στην ισπανική αγορά, όπου ο δείκτης IBEX 35 υποχωρεί 2,6% καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να φοβούνται μετάδοση της κρίσης χρεών στην Πορτογαλία και την Ισπανία.

Η ισπανική τράπεζα BBVA εμφανίζει απώλειες 4% και η Banco Santander 4,6% στις ευρωπαϊκές συναλλαγές.

Οι πιέσεις μεταδίδονται στις αμερικανικές τραπεζικές μετοχές, με την Citigroup να εμφανίζει απώλειες 2,1%.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 1,05% στις 5.638 μονάδες, ο DAX 0,98% στις 6.812 μονάδες, ενώ ο CAC 1,46% στις 3.705 μονάδες.

Τις διαθέσεις ρευστοποιήσεων επιτείνει η κλιμάκωση της γεωπολιτικής έντασης στην χερσόνησο της Κορέας.

Η Wall Street δεν λειτούργησε χθες λόγω αργίας και θα κλείσει σήμερα νωρίτερα, ενώ στην συνεδρίαση της Τετάρτης είχε εκδηλωθεί ευρωστη ανάκαμψη.

Στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης βρίσκονται οι μετοχές επιχειρήσεων λιανεμπορίου, καθώς σήμερα είναι η σημαντικότερη ημέρα για το αμερικανικό εμπόριο, η αποκαλούμενη Μαύρη Παρασκευή.

Οι τίτλοι της Amazon.com, της eBay και της Target Corp. εμφανίζουν σημαντική άνοδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v