Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FXCM: Το δολάριο θα υπερισχύσει το 2011

Την άνοδο του δολαρίου έναντι του ευρώ και της στερλίνας εκτιμά για το 2011 ο Ilya Spivak, Currency Strategist της FXCM.

FXCM: Το δολάριο θα υπερισχύσει το 2011
Την άνοδο του δολαρίου έναντι του ευρώ και της στερλίνας εκτιμά για το 2011 ο Ilya Spivak, Currency Strategist της FXCM.

Όπως αναφέρει, σημειώνοντας κορυφή προς τα τέλη του 2008, το Ευρώ σημειώνει απώλειες για 2 συναπτά έτη, έναντι της Βρετανικής Λίρας. Παρόλα αυτά όμως, η στερλίνα έχει αποδυναμωθεί δραματικά έναντι του δολαρίου Αμερικής, καθώς από την κορυφή του Νοεμβρίου του 2007 η ισοτιμία έχει παρουσιάσει πτωτική τάση, η οποία φαίνεται πως θα έχει και συνέχεια.

Ο Ilya Spivak, Currency Strategist της FXCM, σημειώνει: “Οι προβλέψεις σχετικά με την οικονομική ανάπτυξη για τα επόμενα δύο χρόνια, αφήνουν να θεωρηθεί ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της Ευρωζώνης, θα σημειώσει χαμηλότερες επιδόσεις από τον αντίστοιχο της Αμερικής, καθώς η ανάπτυξη στην Ευρώπη θα υστερεί κατά 1,2% μέχρι το 2012, αλλά και της Αγγλίας που ακολουθεί με 0,9% για την συγκεκριμένη περίοδο. Η Αγγλία αναμένεται να αποδειχθεί περισσότερο ανθεκτική από τα υπόλοιπα μέλη της Ευρωζώνης, μιας και θα σημειώσει καλύτερη ανάπτυξη του ΑΕΠ κατά 0,32% στην επόμενη διετία.”

“Υψηλότερα επίπεδα οικονομικής δραστηριότητας, συνεπάγεται και σε πίεση για αύξηση των επιτοκίων, καθώς απουσιάζει η ευθύς στενότητα από τις νομισματικές αρχές. Πιο συγκεκριμένα, ενώ οι κεντρικές τράπεζες παραμένουν σε επίπεδα συναγερμού, δεδομένης της εύθραυστης παγκόσμιας οικονομίας, μια μικρή σπίθα ανάπτυξης θα είναι ικανή να ενεργοποιήσει τα παγωμένα κεφάλαια των επιχειρήσεων, μειώνοντας έτσι την παροχή των κεφαλαίων που προέρχονται από δάνεια και ωθώντας τα επιτόκια υψηλότερα.

Αν αυτό το σενάριο υλοποιηθεί γρηγορότερα στην Αμερική, το δολάριο θα σημειώσει έντονη άνοδο έναντι των υπόλοιπων ισοτιμιών του. Όσον αφορά την Ευρώπη, είναι πολύ πιθανό να έχουμε συνέχιση της ενίσχυσης της λίρας έναντι του ευρώ.”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v